Простий і смачний рецепт морсу з журавлини та обліпихи

рецепт морсу з журавлини та обліпихи

Обліпиха і журавлина відмінно поєднуються в морсі. Багатьма ця комбінація інгредієнтів визнана однією з найкращих за смаком та користю. Спробуйте приготувати напій і переконайтеся в цьому самі.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Ягідки обліпихи та журавлини переберіть: відкиньте гілочки, листя та зіпсовані екземпляри. Промийте ягоди проточною водою і розкладіть на паперовому рушнику. Зачекайте, поки обліпиха та журавлина обсохнуть.
  • Висипте обліпиху та журавлину в каструлю і подрібніть до стану пюре за допомогою занурювального блендера. Процідіть сік ягід в іншу ємність за допомогою сита чи марлі.
  • Залишіть сік на якийсь час, а м’якоть перекладіть в іншу каструлю. Наперед доведіть до кипіння воду і залийте нею м’якоть. Поставте каструлю на плиту і зачекайте закипання морсу, а потім варіть його на малому вогні 5 хвилин.
  • Готовий морс процідіть тим самим способом, що й раніше. М’якуш викиньте, а в сік додайте цукор. Перемішайте напій.
  • Охолодіть морс і додайте раніше віджатий сік. Знову все перемішайте. Розлийте морс по склянках, коли він стане потрібної вам температури.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь