Обліпиха і журавлина відмінно поєднуються в морсі. Багатьма ця комбінація інгредієнтів визнана однією з найкращих за смаком та користю. Спробуйте приготувати напій і переконайтеся в цьому самі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 ст.
- Журавлина 1 ст.
- Вода 3 л.
- Цукор-пісок 6 ст.л.
Кроки
- Ягідки обліпихи та журавлини переберіть: відкиньте гілочки, листя та зіпсовані екземпляри. Промийте ягоди проточною водою і розкладіть на паперовому рушнику. Зачекайте, поки обліпиха та журавлина обсохнуть.
- Висипте обліпиху та журавлину в каструлю і подрібніть до стану пюре за допомогою занурювального блендера. Процідіть сік ягід в іншу ємність за допомогою сита чи марлі.
- Залишіть сік на якийсь час, а м’якоть перекладіть в іншу каструлю. Наперед доведіть до кипіння воду і залийте нею м’якоть. Поставте каструлю на плиту і зачекайте закипання морсу, а потім варіть його на малому вогні 5 хвилин.
- Готовий морс процідіть тим самим способом, що й раніше. М’якуш викиньте, а в сік додайте цукор. Перемішайте напій.
- Охолодіть морс і додайте раніше віджатий сік. Знову все перемішайте. Розлийте морс по склянках, коли він стане потрібної вам температури.
Приємного апетиту!