Обліпихова желе дуже смачне і корисне, воно багате вітаміном С. Такі ласощі можна їсти просто так, подавати його з чаєм, прикрашати торти і робити з ним домашні тістечка. А якщо ви законсервуєте желе, то воно вас буде радувати всю зиму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Агар–агар 15 гр.
Кроки
- Обліпиху переберіть і добре промийте під проточною водою.
- Ягоди перекрутити через м’ясорубку. Щоб позбутися від залишків шкірки, протріть отриману масу через дрібне сито.
- Отриманий обліпиховий сік перекладіть в емальовану миску або каструлю.
- Додайте до обліпихи половину цукру. Поставте ємність на вогонь, варіть на повільному вогні до розчинення цукру. Коли маса почне закипати, вимкніть плиту.
- Другу половину цукру змішайте з агар-агаром і додайте в обліпихову масу. Розмішуйте вміст каструлі, поки цукор повністю не розчиниться.
- Банки для желе простерилизуйте будь-яким зручним способом. Розкладіть гарячу обліпихову масу по банках, щільно закрийте їх кришками.
Зберігайте желе в прохолодному місці.