Ця смачна і корисна заготовка буде радувати вас в холодну пору. Желе з обліпихи має гарний яскравий колір і оригінальний смак з приємною кислинкою. Щоб приготувати желе, вам знадобляться обліпиха, цукор і пектин.
Інгредієнти
Порції: –+
- Обліпиха 1 кг.
- Цукор-пісок 600 гр.
- Пектин 10 гр.
Кроки
- Обліпиху переберіть від листя і гілок, добре промийте і перекладіть в каструлю. Поставте каструлю на вогонь і варіть ягоди 10-15 хвилин, в процесі варіння придавлюйте їх ложкою.
- Потім обліпихову масу протріть через дрібне сито.
- Густий обліпиховий сік перекладіть в каструлю, відлийте приблизно 50 мілілітрів соку. Додайте цукор і поставте варитися. Варіть сік 5 хвилин від моменту закипання.
- У холодному обліпиховому соку розведіть пектин. Отриману масу додайте в каструлю, проваріть желе ще 5-7 хвилин.
- Гаряче желе розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками.
Після охолодження перемістіть заготовки в прохолодне місце.