Як зварити желе з обліпихи з пектином на зиму

Ця смачна і корисна заготовка буде радувати вас в холодну пору. Желе з обліпихи має гарний яскравий колір і оригінальний смак з приємною кислинкою. Щоб приготувати желе, вам знадобляться обліпиха, цукор і пектин.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • Обліпиху переберіть від листя і гілок, добре промийте і перекладіть в каструлю. Поставте каструлю на вогонь і варіть ягоди 10-15 хвилин, в процесі варіння придавлюйте їх ложкою.
  • Потім обліпихову масу протріть через дрібне сито.
  • Густий обліпиховий сік перекладіть в каструлю, відлийте приблизно 50 мілілітрів соку. Додайте цукор і поставте варитися. Варіть сік 5 хвилин від моменту закипання.
  • У холодному обліпиховому соку розведіть пектин. Отриману масу додайте в каструлю, проваріть желе ще 5-7 хвилин.
  • Гаряче желе розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх кришками.

Після охолодження перемістіть заготовки в прохолодне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь