Мармелад з апельсинового соку з агар-агаром

Мармелад з апельсинового соку з агар-агаром

Домашній мармелад на основі соку з додаванням агар-агару – натуральні і корисні ласощі. Для його приготування можна використовувати будь-який сік, який подобається. Краще, якщо це буде свіжовичавлений: в ньому менше цукру і більше користі.

Інгредієнти
Порції: +4
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Агар–агар 1 ч. л.
  • Сік апельсиновий свіжовичавлений 200 мл.
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • З декількох апельсинів вичавлюють сік, можна з невеликим додаванням м’якоті.
  • У мисочці з’єднують 150 мл соку з агар-агаром і залишають на півгодини.
  • Решту соку змішують з цукром і нагрівають до кипіння на повільному вогні.
  • У закипілу рідину акуратно вводять суміш агар-агару з соком і гарненько перемішують. Продовжують кип’ятити ще 7 хвилин, потім дають трохи охолонути.
  • Мармелад з апельсинового соку з агар-агаром
    Теплу заготовку розливають по формах і залишають для застигання. Мармелад досягає потрібної консистенції буквально за 20 хвилин, якщо формочки досить плоскі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь