Домашній мармелад на основі соку з додаванням агар-агару – натуральні і корисні ласощі. Для його приготування можна використовувати будь-який сік, який подобається. Краще, якщо це буде свіжовичавлений: в ньому менше цукру і більше користі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цукор-пісок 100 гр.
- Агар–агар 1 ч. л.
- Сік апельсиновий свіжовичавлений 200 мл.
Кроки
- З декількох апельсинів вичавлюють сік, можна з невеликим додаванням м’якоті.
- У мисочці з’єднують 150 мл соку з агар-агаром і залишають на півгодини.
- Решту соку змішують з цукром і нагрівають до кипіння на повільному вогні.
- У закипілу рідину акуратно вводять суміш агар-агару з соком і гарненько перемішують. Продовжують кип’ятити ще 7 хвилин, потім дають трохи охолонути.
- Теплу заготовку розливають по формах і залишають для застигання. Мармелад досягає потрібної консистенції буквально за 20 хвилин, якщо формочки досить плоскі.