Мармелад — східна насолода із фруктів та цукру, яка сьогодні популярна у всьому світі.

Не сперечаємося, вибір мармеладу в магазинах сьогодні величезний – звичайний та жувальний, з різними смаковими добавками, різної форми – починаючи від зірочок та закінчуючи милими ведмежатами. Однак не варто забувати, що в магазинному мармеладі ще й безліч шкідливих добавок – штучних барвників. Виникає резонне питання: навіщо купувати такий мармелад, якщо в домашніх умовах можна швидко приготувати натуральний та смачний продукт. До речі, зберігається домашній мармелад також досить довго, тому вам не доведеться возитися з десертом щодня.

Рецепти мармеладу

Зважилися приготувати мармелад удома? Вам будуть потрібні дозрілі фрукти, які слід почистити і подрібнити. Якщо кислі фрукти, можна залити їх розчином соди. Мармелад варять, безперервно помішуючи. Фрукти варять до загутіння, а потім мнуть або протирають через сито. Цукор додають не на самому початку, а коли маса почне густіти. Якщо ви хочете отримати цілком корисний дієтичний продукт, мармелад можна приготувати і без цукру. Готовність мармеладу можна визначити звичайною ложкою – від ложки у масі має залишатися поглиблення. Потім мармелад кладуть прянощі – корицю, ваніль тощо. Любителі смаку з кислинкою можуть додати лимон.

Коли мармелад буде готовим, залишається викласти його в чисту ємність. Коли він застигне і з’явиться скоринка, посуд можна накрити. Подають мармелад у нарізаному вигляді.

Мармелад відомий не лише своїм чудовим смаком, а й користю. Завдяки пектину ласощі чистять організм від шкідливих речовин. Домашній мармелад, як уже говорилося вище, не містить барвників та ароматизаторів. Тому його можна безбоязно давати дітям із двох років.

мармелад з варення
50 хв2
Приготувати смачний домашній мармелад можна на основі улюбленого варення – наприклад, смородинового. Потрібно лише трохи агар-агару, щоб десерт тримав форму, і чистої води.
5 год 0 хв4
Гарбузовий мармелад – ласощі з особливим осіннім смаком, які можна подавати на Хелловін або просто їсти за вечірнім чаєм. Якщо хочеться більше пікантності, можна додати улюблених спецій –.
мармелад з агрусу
1 год 10 хв10
У мармелад з агрусу можна додавати цедру лимона або лайма, а також корицю, що додасть частуванню оригінальний і пікантний смак. Краще брати трохи недозрілі ягоди, оскільки в них...
Домашній мармелад з груш
40 хв10
Легкий у приготуванні рецепт грушевого мармеладу, який підкориться навіть початківцям кулінарам. Щоб його зробити, потрібен мінімум продуктів – соковиті груші, цукор і трохи води.
45 хв15
У цьому рецепті мармеладу зі слив додають шоколад, щоб зробити смак десерту ще цікавішим. Колір готового продукту буде залежати від кольору шкірки плодів – від темно-червоного до червоно-коричневого.
9 год 10 хв15
Поласувати домашнім мармеладом в зимову пору року — додаткове задоволення. Пектин, що міститься в яблуках і зберігається в мармеладі, — дуже корисна речовина, яку надзвичайно важливо вживати в.
1 год 25 хв4
Чорна смородина містить підвищену кількість вітаміну С, що робить її незамінним продуктом для зміцнення імунітету. При цьому з ягід смородини можна приготувати чудовий домашній мармелад.
Мармелад з апельсинового соку з агар-агаром
1 год 20 хв4
Домашній мармелад на основі соку з додаванням агар-агару – натуральні і корисні ласощі. Для його приготування можна використовувати будь-який сік, який подобається.
Мармелад з желатином в домашніх умовах
2 год 40 хв2
Желатин – корисний продукт для шкіри і кісток людини, тому мармелад на його основі не тільки смачний, але і принесе зміцнюючий ефект. Завдяки соку і цедрі лимона, мармелад...
60 хв5
Максимально нешкідливі ласощі з соку апельсина і свіжоприготованого яблучного пюре. Агар-агар дозволяє домогтися пружної консистенції мармеладу. Щоб використовувати ще менше цукру
цибулевий мармелад
Якщо ви ще не знайомі з цибульним мармеладом, то я вкрай раджу вам з ним познайомитися. Це відмінна приправа до м’яса, качки, курки, а також до різноманітних закусок...