Як приготувати мармелад з чорної смородини

Чорна смородина містить підвищену кількість вітаміну С, що робить її незамінним продуктом для зміцнення імунітету. При цьому з ягід смородини можна приготувати чудовий домашній мармелад. Все, що потрібно — ягоди, цукор, вода і духовка.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Смородину перебирають, заливають водою і кип’ятять пару хвилин при слабкому нагріванні.
  • Масу перетирають через сито, а вийшло пюре перекладають в сотейник і уварюють з цукром, поки трохи не загусне.
  • Отриману масу розподіляють по деко з пергаментом, шар повинен становити близько 1,5 см.
  • Заготівлю ставлять в духовку і доводять до потрібної кондиції при мінімальному нагріванні, дверцята потрібно відкрити, щоб виходила зайва волога.

Мармелад готовий, коли зверху на ньому утворюється скоринка. Його остуджують, нарізають порціями і подають до чаю.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь