Покроковий рецепт приготування мармеладу з агрусу

мармелад з агрусу

У мармелад з агрусу можна додавати цедру лимона або лайма, а також корицю, що додасть частуванню оригінальний і пікантний смак. Краще брати трохи недозрілі ягоди, оскільки в них міститься більше желируючої речовини – пектину.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Ягоди промивають, видаляють хвостики і складають в каструлю з товстим дном.
  • Агрус заливають водою і варять, поки ягідки не стануть м’якими. Після цього масу пюрируют, а потім позбавляються від насіння за допомогою сита, добре протерши масу.
  • До отриманого пюре додають цукровий пісок і при бажанні корицю або цедру.
  • Масу ставлять на слабкий вогонь і готують близько 30 хвилин, поки вона не зменшиться в обсязі. Важливо постійно розмішувати продукт, щоб він не пригорів і не пристав до стінок посуду.
  • Перевірити готовність мармеладу можна, капнувши ним на блюдце. Якщо крапля не розтікається, масу можна розкласти по банках або інших ємностях і закрити.

Подавати мармелад холодним або використовувати для випічки.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь