Мармелад з гарбуза в домашніх умовах

Гарбузовий мармелад – ласощі з особливим осіннім смаком, які можна подавати на Хелловін або просто їсти за вечірнім чаєм. Якщо хочеться більше пікантності, можна додати улюблених спецій – гвоздики, бадьяна, кардамону і кориці.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
5 год 0 хвДрук
  • Гарбуз без шкірки і насіння нарізають невеликими шматочками, заливають водою і варять протягом 10-12 хвилин.
  • Желатин розводять в 100 мл холодної води і дають постояти для набухання 5-10 хвилин.
  • Відварені шматочки гарбуза перетворюють в пюре і готують ще 5 хвилин. Додають цукор, відклавши 2 ст.л., і продовжують варити ще 5 хвилин.
  • У гарбузове пюре додають лимонний сік, а потім желатин. Все перемішують, масу доводять до кипіння, але не кип’ятять.
  • Заготівлю для мармеладу розливають по формах і дають охолонути. Продукт готовий до вживання через 4 години. Перед подачею його посипають рештою цукру.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 4 оцінки, середнє 4.75 з 5 )
Залишити відповідь