Цибулевий мармелад

цибулевий мармелад

Якщо ви ще не знайомі з цибульним мармеладом, то я вкрай раджу вам з ним познайомитися. Це відмінна приправа до м’яса, качки, курки, а також до різноманітних закусок – канапе і, звичайно ж, до сирної тарілки. Обов’язково готуйте цибульний мармелад або з червоної цибулі, або з білої, але обов’язково солодкої, салатної. Звичайна ріпчаста цибуля все ж залишає в мармеладі свій Пролетарський дух, скільки вина в нього не лий.

Цибулевий мармелад добре зберігається в банці в холодильнику – місяць точно :)

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Цибулю нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
  • У посуді з товстим дном розігріваємо на середньому вогні оливкову олію. Кладемо цибулю.
  • Томимо в олії, помішуючи, близько 5 хвилин, поки цибуля не стане ось такою:
  • Вона повинна не смажитися, а саме томитися. Ніяких золотистих шматочків. Додаємо цукор, мед, коріандр, чебрець, вино і оцет.
  • Перемішуємо і тушкуємо з відкритою кришкою на самому мінімальному вогні, періодично помішуючи, близько 1,5 годин.
  • Цибуля повинна стати м’якою, а маса придбати консистенцію варення.

Охолоджуємо мармелад і використовуємо за бажанням і призначенням. Його можна закатати в стерилізовані банки і поставити на зберігання.

До сирної тарілки він доведеться дуже в тему ;) в анотації до рецепту є ще пара рекомендацій щодо застосування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь