Шоколадна панакота в домашніх умовах

Шоколадна панакота

Як перевірити, чи правильно приготовлена панакота? Досить відрізати від неї шматочок за допомогою вилки і подивитися на лінію зрізу. Якщо поверхня зрізу гладка, даний десерт не є італійським, так як у панакоти поверхня на зрізі бархатиста.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
2 год 55 хвДрук
  • Засипаємо желатин (якщо у вас саме сипучий інгредієнт) в глибоку піалу і заливаємо його холодною водою. Ми залишаємо на 5 хвилин. Якщо у вас листовий желатин, наріжте його меншими пластинами.
  • Заливаємо в каструлю вершки і ставимо ємність на плиту. На середньому вогні злегка підігріваємо їх, а потім додаємо лимонну цедру і заздалегідь розібраний на невеликі шматочки шоколад. Перемішуємо масу до повного його розчинення і відразу прибираємо вогонь. Якщо нагрівати масу довше, шоколад згорнеться і тим самим зіпсує смак десерту.
  • Якщо ви замочували желатин в пластинах, то їх слід злегка віджати і тільки потім покласти в каструлю. Перемішуємо масу до розчинення желатину. Заливаємо в формочки. Відправляємо десерт в холодильник на пару годин.
  • Панакоту в формочках переносимо з холодильника на робочу поверхню столу. Її можна подавати на стіл в такому вигляді, а можна звільнити від формочок. Для цього їх потрібно опустити на кілька секунд в гарячу воду, а потім перевернути на тарілку і просто зняти.
  • За бажанням десерт можна прикрасити листочками м’яти і полити ягідним сиропом або просто доповнити свіжими ягодами або фруктами.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь