Знамениті кримські рецепти чебуреки легко приготувати на домашній кухні. Використовуйте перевірений рецепт. Порадуйте близьких смачним частуванням з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Вода 120 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Свинячий фарш 150 гр.
- Фарш із яловичини 150 гр.
- Вода 50 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Просіваємо борошно в глибоку миску. Кип’ятимо воду, змішуємо її сіллю і вливаємо в сухий продукт.
- Ретельно вимішуємо тісто руками до однорідного стану. Накриваємо продукт плівкою і залишаємо на 30 хвилин.
- В окремому посуді з’єднуємо свинячий і яловичий фарш, додаємо до них подрібнену цибулю.
- Вливаємо трохи холодної води, додаємо сіль з перцем і ретельно розмішуємо начинку.
- Повертаємося до тіста і поділяємо його на невеликі частини, які розминаємо в кульки.
- Кожну кульку розгортаємо в тонкі і гладкі пласти.
- На половину кожного розкатаного кола тонким шаром укладаємо м’ясну начинку.
- Складаємо краї чебуреків і скріплюємо їх. Для більш рівної форми можна обрізати шматочки зайвого тіста.
- Обсмажуємо чебуреки в киплячій олії з обох сторін, поки не отримаємо рум’яну і хрустку скоринку.
Гарячі чебуреки за кримським рецептом готові. Розкладаємо їх по порціях і подаємо до сімейного столу!