Хороший рецепт для полудня або легкої вечері в компанії друзів. Крім грінок, в такий сирний соус можна вмочати нагетси, овочеві палички або картоплю фрі. З приготуванням впораються навіть початківці господині.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для грінок:
- Хліб житній 1 шт.
- Масло вершкове за смаком
- Для соусу:
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сметана 30% 1 ст. л.
- Сир твердий (3 сорти) 240 гр.
- Часник 1 зубець
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Хліб нарізають брусками, викладають на деко, злегка збризкують олією і запікають в духовій шафі при середній температурі нагріву приблизно 15 хвилин.
- У невеликій глибокій сковороді розігрівають вершкове масло.
- Для соусу можна брати різні сорти сиру, включаючи «Дор Блю», горгонзолу, тверді сорти або моцарелу. Улюблені види сиру натирають або дрібно нарізають.
- У сковороді з маслом змішують сметану, часник і сири, перемішують і додають за смаком перець і сіль. Готують все разом кілька хвилин, щоб вийшла однорідна сирна маса.
Соус перекладають в креманку і подають з гарячими підсмаженими грінками. Приємного апетиту!