В даному рецепті вам пропонується додати в вівсяне печиво банани. Вони додадуть цій випічці м’якість, вологість і дуже ніжний присмак, що дуже подобається дітям. Для різноманітності смаку в тісто можна додати будь-які сухофрукти, корицю і мускат. Випічка і пісна, і дієтична.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вівсяні пластівці 2 ст.
 - Банан 1 шт.
 - Мед квітковий 1 ст. л.
 - Пекарський порошок ½ ч. л.
 - Сіль 1 щіпка
 - Олія соняшникова 2 ст. л.
 - Сухофрукти за смаком
 - Кориця за смаком
 
Кроки
- Спочатку залийте киплячою водою сухофрукти. Для такого печива візьміть маленькі сушені плоди: родзинки, вишню або журавлину. Коли вони стануть м’якими, воду злийте, а їх відіжміть. Сухофрукти можна швидко розмочити в мікрохвильовці.
 - З банана, бажано зрілого і солодкого, зніміть шкірку, покладіть його в мисочку і розімніть за допомогою вилки.
 - До банану налийте 2 ст.л. соняшникової олії і розмішайте до однорідного стану. Можете додати по 1 ст.л. кунжуту або насіння льону.
 - Потім до банану насипте потрібну кількість вівсяних пластівців. Пам’ятайте, що з дрібних пластівців печиво не буде сильно кришитися і добре збереже форму.
 - Додайте до цього тіста пекарський порошок (розпушувач) і дрібку солі.
 - Якщо у вас банан несолодкий, то додайте в тісто мед.
 - Посипте тісто корицею або меленим мускатним горіхом.
 - В останню чергу покладіть в тісто підготовлені сухофрукти.
 - Всі ці інгредієнти добре перемішайте. Якщо тісто розсипається, то додайте ще шматочок банана.
 - Деко для випічки застеліть спеціальним папером і змастіть його маслом.
 - Мокрими руками сформуйте з тіста красиві круглі коржі і покладіть їх на деко.
 - Випікайте печиво при 170° C протягом 25-30 хвилин.
 
Готове печиво остудіть, і подавайте до сніданку.




