Печиво з вівсяних пластівців і банана

В даному рецепті вам пропонується додати в вівсяне печиво банани. Вони додадуть цій випічці м’якість, вологість і дуже ніжний присмак, що дуже подобається дітям. Для різноманітності смаку в тісто можна додати будь-які сухофрукти, корицю і мускат. Випічка і пісна, і дієтична.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Спочатку залийте киплячою водою сухофрукти. Для такого печива візьміть маленькі сушені плоди: родзинки, вишню або журавлину. Коли вони стануть м’якими, воду злийте, а їх відіжміть. Сухофрукти можна швидко розмочити в мікрохвильовці.
  • З банана, бажано зрілого і солодкого, зніміть шкірку, покладіть його в мисочку і розімніть за допомогою вилки.
  • До банану налийте 2 ст.л. соняшникової олії і розмішайте до однорідного стану. Можете додати по 1 ст.л. кунжуту або насіння льону.
  • Потім до банану насипте потрібну кількість вівсяних пластівців. Пам’ятайте, що з дрібних пластівців печиво не буде сильно кришитися і добре збереже форму.
  • Додайте до цього тіста пекарський порошок (розпушувач) і дрібку солі.
  • Якщо у вас банан несолодкий, то додайте в тісто мед.
  • Посипте тісто корицею або меленим мускатним горіхом.
  • В останню чергу покладіть в тісто підготовлені сухофрукти.
  • Всі ці інгредієнти добре перемішайте. Якщо тісто розсипається, то додайте ще шматочок банана.
  • Деко для випічки застеліть спеціальним папером і змастіть його маслом.
  • Мокрими руками сформуйте з тіста красиві круглі коржі і покладіть їх на деко.
  • Випікайте печиво при 170° C протягом 25-30 хвилин.

Готове печиво остудіть, і подавайте до сніданку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь