Якщо вам захотілося поласувати солоденьким, і ви вирішили спекти печиво, а яєць не виявилося в холодильнику – впадати у відчай не потрібно. Пісочне печиво відмінно вийде і без яєць, головне – правильно дотримуватися пропорції в рецепті.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове або маргарин 100 гр.
- Цукрова пудра 50 гр.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
- Борошно пшеничне 125 гр.
- Ванілін 1 щіпка
Кроки
- Вершкове масло або вершковий маргарин потрібно залишити при кімнатній температурі приблизно на півгодини.
- Розм’якшену жирну основу потрібно збити за допомогою міксера в пишну кремову масу.
- Потім до олії потрібно додати цукор і щіпку ваніліну, знову ретельно збити до пишності.
- Борошно з’єднайте з крохмалем і просійте суміш сухих інгредієнтів у збите з цукром масло, після чого почніть вимішувати однорідне гладке тісто, яке не повинно прилипати до рук.
- Тісто можете розподілити в кондитерський шприц, або розділити його на невеликі кульки невеликого розміру. Кульки покладіть на пекарський папір і приплюсніть печиво, щоб вийшли пишні кружечки.
- Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і потім помістити печиво на пекарському папері на деко в гарячій духовці. Протягом двадцяти хвилин випікайте печиво до повної готовності при постійній температурі.