Для маринування цибулі найчастіше використовують столовий оцет. Якщо ви хочете отримати за смаком більш ніжну і нейтральну цибулю, то додайте в маринад більше цукру, це нейтралізує натуральну гіркоту сирої цибулі і кислоту оцту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Оцет столовий 9% 3 ст. л.
- Вода 250 мл.
- Цукор-пісок 1.5 ч. л.
Кроки
- Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.
- Перекладіть цибулю в миску відповідного розміру.
- Додайте до цибулі цукор і гарячу воду, добре перемішайте. Далі влийте оцет і ще раз перемішайте цибулю.
- Накрийте миску і залиште цибулю маринуватися приблизно на 1 годину. Потім відкиньте цибулю на друшляк і дайте рідині стекти.
Маринована цибуля готова, можна використовувати її в приготуванні салатів та інших страв.
Приємного апетиту!