Один з швидких і простих способів приготувати варення, використовуючи замість звичної каструлі сковороду. Але такий спосіб передбачає невеликі обсяги заготовки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 3 ст. л.
- Кислота лимонна 2 гр.
Кроки
- Полуницю перед приготуванням переберіть. Промийте і злегка просушіть ягоди. Потім видаліть хвостики.
- Сковороду візьміть з товстим дном і високими бортиками. Далі на сковороду налийте 3 столові ложки води.
- Висипайте полуницю на сковороду. Доводьте її до кипіння і починайте обсмажувати для початку 5 хвилин. Полуниця при цьому повинна виділяти сік. Акуратно помішуйте.
- Потім засинайте цукор. Краще засипати не весь відразу, а трьома частинами. Висипайте спочатку одну третину і відразу перемішайте, потім дайте трохи прокипіти, щоб цукор розчинився. Потім засипте другу частину цукру і знову перемішайте. І, нарешті, додайте решту цукру і знову добре перемішайте. На цьому етапі додайте також лимонну кислоту.
- Варіть ягоди 10-15 хвилин постійно помішуючи. При закипанні утворюється пінка, яку потрібно знімати. Якщо варення починає дуже сильно кипіти, щоб воно не втекло, відсуньте сковороду і зменшіть вогонь.
- Коли варення звариться, можна розлити його по банках. Банки не забувайте стерилізувати.
Ароматні ласощі готове! Прекрасне доповнення до сніданку: до млинців, оладок або сирників. Приємного апетиту!