Варення з волоських зелених горіхів без вапна – це оригінальна і корисна ідея для ваших домашніх заготовок. Такі ласощі можна використовувати як профілактику або з метою зміцнення імунітету. Для приготування рекомендуємо скористатися нашим перевіреним покроковим рецептом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Волоський горіх 100 шт.
- Сода 250 гр.
- Цукор-пісок 2 кг.
- Вода 2 л.
- Гвоздика 10 шт.
- Зерна кардамону 5 шт.
- Кориця 5 гр.
- Кислота лимонна 2.5 гр.
Кроки
- Відміряємо необхідну кількість зелених волоських горіхів.
- Гострим ножем очищаємо горіхи від шкірки. Обов’язково використовуємо рукавички, інакше руки почорніють в процесі і вивести непривабливий відтінок з шкіри буде важко.
- Заливаємо продукт водою і залишаємо на дві доби. Періодично міняємо воду.
- Зливаємо з горіхів воду. Засипаємо інгредієнт содою, перемішуємо і залишаємо на добу. За цей час горіхи кілька разів перемішуємо.
- Промиваємо горіхи під водою і кожен проколюємо виделкою до середини. Знову заливаємо водою на дві доби.
- Перекладаємо продукт в каструлю. Заливаємо їх чистою водою. Кип’ятимо вміст і варимо 40 хвилин. Після горіхи відразу опускаємо в холодну воду для охолодження.
- Висипаємо в окрему каструлю цукор, заливаємо його двома літрами води. Ставимо на вогонь і варимо до утворення сиропу.
- Спеції викладаємо на кілька шарів марлі, зав’язуємо в мішечок.
- Опускаємо горіхи в гарячий сироп. Сюди ж кладемо мішечок з прянощами. Варимо заготовку 5 годин на слабкому вогні. Після вимикаємо вогонь і залишаємо остигати на ніч.
- Знову варимо заготовку, на цей раз до загустіння сиропу – близько трьох годин. В кінці прибираємо мішок зі спеціями і додаємо лимонну кислоту. Варимо 5 хвилин і прибираємо з плити.
- Розкладаємо горіхи по стерилізованим банкам.
- Заливаємо їх гарячим сиропом.
- Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути і після несемо на зберігання.
Варення з волоських зелених горіхів без вапна готове!