Варення з волоських зелених горіхів без вапна

Варення з волоських зелених горіхів без вапна – це оригінальна і корисна ідея для ваших домашніх заготовок. Такі ласощі можна використовувати як профілактику або з метою зміцнення імунітету. Для приготування рекомендуємо скористатися нашим перевіреним покроковим рецептом.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
123 год 0 хвДрук
  • Відміряємо необхідну кількість зелених волоських горіхів.
  • Гострим ножем очищаємо горіхи від шкірки. Обов’язково використовуємо рукавички, інакше руки почорніють в процесі і вивести непривабливий відтінок з шкіри буде важко.
  • Заливаємо продукт водою і залишаємо на дві доби. Періодично міняємо воду.
  • Зливаємо з горіхів воду. Засипаємо інгредієнт содою, перемішуємо і залишаємо на добу. За цей час горіхи кілька разів перемішуємо.
  • Промиваємо горіхи під водою і кожен проколюємо виделкою до середини. Знову заливаємо водою на дві доби.
  • Перекладаємо продукт в каструлю. Заливаємо їх чистою водою. Кип’ятимо вміст і варимо 40 хвилин. Після горіхи відразу опускаємо в холодну воду для охолодження.
  • Висипаємо в окрему каструлю цукор, заливаємо його двома літрами води. Ставимо на вогонь і варимо до утворення сиропу.
  • Спеції викладаємо на кілька шарів марлі, зав’язуємо в мішечок.
  • Опускаємо горіхи в гарячий сироп. Сюди ж кладемо мішечок з прянощами. Варимо заготовку 5 годин на слабкому вогні. Після вимикаємо вогонь і залишаємо остигати на ніч.
  • Знову варимо заготовку, на цей раз до загустіння сиропу – близько трьох годин. В кінці прибираємо мішок зі спеціями і додаємо лимонну кислоту. Варимо 5 хвилин і прибираємо з плити.
  • Розкладаємо горіхи по стерилізованим банкам.
  • Заливаємо їх гарячим сиропом.
  • Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути і після несемо на зберігання.

Варення з волоських зелених горіхів без вапна готове!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь