Така піца – відмінний швидкий варіант смачної страви, коли несподівано прийшли гості або діти прибігли зі школи. У тісто можна використовувати навіть злегка застояну сметану.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 9 ст. л.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 40% 8 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Олія соняшникова рафінована 1 ст. л.
- Для начинки:
- Сосиски 120 гр.
- Огірок солоний 70 гр.
- Помідор 140 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сир Моцарелла 50 гр.
Кроки
- Борошно просіяти з сіллю. Додати яйця, сметану і збити віночком або міксером до повного об’єднання, щоб не пропустити грудочки.
- Сковороду змастити олією, розподілити по ній тісто зворотною стороною ложки.
- Солоні огірки порізати тонкими кружечками або довгими тонкими смужками за допомогою овочерізки. Сосиски очистити від обгортки і нарізати тонкими кільцями.
- Помідори помити, вирізати білу частину біля плодоніжки і порізати навпіл і далі тонкими пластинками.
- На заготівлі тіста при бажанні можна намалювати тонку сіточку з майонезу. Розкласти шматочки огірка і сосисок.
- Наступним шаром покласти нарізані помідори.
- Зверху помідори посолити і поперчити.
- Сир нарізати тонкими пластинками і викласти поверх помідорів. Для піци найкраще брати моцарелу не у вигляді кульок, а брусочками. Саме вона так красиво тягнеться на фото.
- Сковороду накрити кришкою і поставити на заздалегідь розігріту плиту на середній вогонь.
- Готувати піцу близько 10 хв.за цей час сир розплавиться, а тісто запечеться.
- Посипати готову страву дрібно нарізаною чистою зеленню і подавати до столу.
Приємного апетиту!