Яскраво-оранжева баночка варення з гарбуза та обліпихи – справжнє джерело вітамінів та корисних елементів. Гарбуз давно славиться своїми цілющими властивостями і низьким вмістом калорій, а разом із обліпихою, він подвійно захистить ваш організм від різних недуг, які так часто зустрічаються взимку. Солодкий смак оранжевого овочу чудово поєднується з легкою кислинкою яскравої ягоди, яка робить варення ще незвичайнішим.
Інгредієнти
- Гарбуз 1 кг.
- Обліпиха 150 гр.
- Цукор-пісок 800 гр.
Кроки
- Промиваємо гарбуз під проточною водою, очищаємо від твердої шкірки і вирізаємо серединку з насінням. М’якуш нарізаємо шматочками середнього розміру і пересипаємо в посуд, в якому ми готуватимемо варення. Порада: краще вибрати ємність, в якій дно і стінки товсті, так вам менше доведеться стояти біля плити і перемішувати вміст, щоб він не пригорів.
- Ягоди обліпихи також добре промиваємо у воді та перебираємо, залишаючи лише гарні та яскраво-оранжеві ягоди. Вибрані ягоди знову промиваємо під холодною водою за допомогою ситця. Залишаємо обліпиху, давши стекти всій рідині.
- Коли ягоди підсохнуть, пересипаємо їх у ємність до подрібненого гарбуза і засипаємо цукром. Даємо інгредієнтам настоятися близько 3-3,5 години, щоб вони пустили сік.
- За час, поки готуються гарбуз та обліпиха, стерилізуємо банки та кип’ятимо кришки.
- Після закінчення часу перемішуємо вміст каструлі і ставимо її на середній вогонь, давши закипіти масі. Як тільки це сталося, зменшуємо вогонь до найслабшого та варимо, весь час помішуючи.
- За допомогою шумівки прибираємо пінку, яка утворюватиметься на поверхні. Готуємо варення, поки воно стане густим. Зазвичай цього потрібно від 20 до 40 хвилин.
- Як тільки варення звариться, прибираємо посуд із плити і розкладаємо десерт по заздалегідь підготовленим банкам, щільно закриваючи кришками.
- Залишаємо скляні ємності за кімнатної температури до повного остигання.
Варення з гарбуза та обліпихи зберігаємо в коморі або льоху з іншими заготовками. Підніміть настрій собі, своїм близьким та гостям, відкривши яскраву баночку з корисним десертом! Смачного!