Як же чудово відкрити взимку баночку маринованих грибів і насолодитися їх насиченим смаком! Мариновані білі гриби – неймовірно смачна закуска, яка не лише порадує близьких, а й прикрасить святковий стіл. Така грибна закуска розходиться дуже швидко, тому краще заготовляти її у великих обсягах, практично це робити в літрових банках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Вода 1 л.
- Сіль 50 гр.
- Цукор-пісок 80 гр.
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Гвоздика 6 шт.
- Часник 5 зуб.
- Перець запашний горошок 6 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
На порцію
Калорії: 31 ккал
Білки: 1.8 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 4.4 г
Кроки
- Щоб приготувати мариновані білі гриби в літрових банках, білі гриби ретельно промийте, очистивши їх від сміття. Далі необхідно порізати гриби приблизно на однакові шматочки середнього розміру.
- У каструлю набираємо воду, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. У киплячу воду відправляємо підготовлені гриби, відварюємо протягом 15 хвилин. Після варіння відкидаємо білі гриби на друшляк, промиваємо проточною водою.
- Наступний крок – підготовка маринаду. В окремій ємності змішуємо воду, сіль, цукровий пісок та оцет, все перемішуємо.
- У каструлю перекладаємо гриби, переливаємо до них маринад, ставимо на вогонь. Додаємо туди ж гвоздику, запашний перець та лавровий лист. Після закипання проварюємо гриби приблизно 60 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи пінку, що з’являється. Практично наприкінці додаємо до грибів часник, попередньо порізаний довільним чином.
- У стерилізовану тару викладаємо гриби разом із маринадом, закупорюємо кришкою. Охолоджуємо заготівлю з маринованих білих грибів за кімнатної температури, зберігати її краще в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!