Мариновані білі гриби з оцтом – улюблена багатьма закуска, яка також чудово зможе прикрасити будь-який святковий стіл. Заготувати білі гриби на зиму нескладно. Чудовий смак такої домашньої заготівлі не зрівняється з придбаною в магазині. Гриби виходять ароматними, з яскравим та насиченим смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Перець чорний горошок 4 шт.
- Перець запашний горошок 4 шт.
- Вода 1 л.
- Оцет столовий 9% 8 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Сіль 2 ч. л.
- Гвоздика 3 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
На порцію
Калорії: 22 ккал
Білки: 1.7 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 1.7 г
Кроки
- Щоб приготувати мариновані білі гриби з оцтом на зиму, під проточною водою ретельно промийте білі гриби. За допомогою ножа очистіть весь бруд. Після цього кожен гриб поріжте невеликими шматочками.
- У каструлю налийте воду, помістіть підготовлені гриби, поставте на вогонь. Варити гриби слід 35-40 хвилин.
- Потім гриби необхідно промити проточною водою, попередньо відкинувши їх на друшляк.
- Щоб приготувати маринад, необхідно налити в каструлю необхідну за рецептом кількість води, додати до неї чорний та запашний перець, гвоздику, сіль, цукровий пісок, лавровий лист та оцет. Каструлю зі вмістом поставте на помірний вогонь, після закипання пересипте маринад відварені гриби. Усі разом проваріть протягом 15 хвилин після чергового закипання.
- Готові гриби разом маринадом розподіліть по стерилізованим ємностям, герметично закрийте їх кришками. Заготовку повністю перемістіть на зберігання в льох, комору або інше прохолодне місце.
Мариновані білі гриби з оцтом на зиму готові!
Приємного вам апетиту!