Рецепт маринованих білих грибів з лимонною кислотою створений спеціально для тих, хто хоче насолоджуватися соковитими грибами в холодну пору року, і при цьому не хоче витрачати на їхню заготівлю багато часу та сил. З ним ви швидко та просто приготуєте смачні та ароматні мариновані білі гриби для всієї родини.
Інгредієнти
Порції: –+
- Білі гриби 1 кг.
- Оцет столовий 9% 150 мл.
- Вода 700 мл.
- Цукор-пісок 30 гр.
- Сіль 10 гр.
- Лимонна кислота 2 гр.
- Перець запашний 7 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Гвоздика 3 бутони
На порцію
Калорії: 44 ккал
Білки: 3.1 г
Жири: 1.5 г
Вуглеводи: 3.6 г
Кроки
- Для того, щоб приготувати мариновані білі гриби з лимонною кислотою, білі гриби перебрати, очистити та ретельно промити під холодною водою. Закип’ятити воду з додаванням солі та оцту. Додати в окріп білі гриби.
- На повільному вогні варити білі гриби, періодично помішуючи їх та знімаючи піну.
- Коли вода стане прозорою, всипати до грибів перець запашний горошком, лавровий лист, гвоздику та лимонну кислоту.
- Коли маринад стане світлим, а гриби опустяться на дно, вимкнути вогонь.
- Банки для закочення білих грибів стерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Розкласти у підготовлені банки варені гриби, залити маринадом.
- Закрутити банки кришками, розмістити їх на рушнику у великій каструлі з водою. Стерилізувати баночки з білими грибами на повільному вогні близько 30 хвилин.
- Витягти банки з води, перевернути їх догори дном і дати грибам повністю охолонути.
Зберігати мариновані білі гриби з лимонною кислотою в будь-якому місці, що підходить для цих цілей. Смакота!