Панакота з агар-агаром

Панакота (Panna Cotta) з агар-агаром – смачний та цікавий, хоч і не класичний варіант цього знаменитого італійського десерту.

Процес приготування

Купила я не пам’ятаю де і коли агар-агар, використувала його, куди сама вважала за потрібне, і раптом одного прекрасного дня нарешті помітила, що на упаковках є рецепти, що саме можна зробити з цим продуктом. Мене зацікавила панакота з агар-агаром.

Вибачаюсь перед освіченими кулінарами: так, я розумію, що це – не класика, і споконвічна пана кота робиться на желатині (о-кей, зовсім споконвічна – на риб’ячому клею), але стало цікаво спробувати, як виходить панакота з агар-агаром, якщо виробник люб’язно доклав рецептик. Ділюсь результатом.

Однозначний плюс технології – немає ризику перегріти, як желатин. Мінус – якщо робити на желатині, то в мене, начебто, висаджується акуратніше і готовий виріб виглядає погладженішим, ніж з агар-агаром. Втім, якщо зробити, скажімо, у склянках, а не у формах, то ця особливість однозначно не буде помітною. У порівнянні з желатином у агарового рецепту щільність виробу вище, але без того, щоб почало здаватися, що це – щільний пудинг.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
3 год 30 хвДрук
  • Агар-агар, цукор та крохмаль перетираємо з невеликою кількістю холодних вершків так, щоб сухі компоненти рівномірно розійшлися в рідині.
  • Вливаємо решту вершків, перемішуємо, доводимо до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи, і варимо 3 хвилини, продовжуючи заважати. На цьому етапі вершки набувають характерного кремового забарвлення та консистенції.
  • Форми обгортаємо холодною водою і розливаємо в них пана коту.
  • Даємо панакоті з агар-агаром застигнути (3-5 годин, залежно від розміру форми, можна навіть за кімнатної температури). Перед висаджуванням відокремлюємо краї виробу від країв форми ножем, зубочисткою або шпажкою для шашлику. Силіконові форми досить пом’яти так, щоб вони ходили ходуном, зазвичай там краї добре відокремлюються, без допоміжних предметів.
  • Поміщаємо поверх форми зі звільненою панакоттою тарілку, притискаємо до неї форму і перевертаємо.
  • У більшості випадків пана кота сервірується із солодким сиропом чи соусом. Але для мене особливе задоволення – це з’їсти її з кисленькими свіжими ягідками. Втім, вам ніхто не забороняє взяти і сироп, і ягідки!

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь