Панна-котта з ківі

Від такого барвистого десерту важко відірватися, тому панакоту з ківі найкраще приготувати у порційних стаканчиках чи чашках. Вершки можна вибрати 10% або 20%, а замість ванільного цукру використати екстракт ванілі. Шар з ківі ви можете зажелювати, якщо любите, щоб десерт повністю був щільним. Мені приємніше дегустувати панакоту з різною консистенцією. Кількість фруктів вибирайте виходячи з їхньої величини, а кількість цукру – із солодощі фруктів. Пам’ятайте, що желатин забирає 30% смаку, тому краще норму цукру не зменшувати, бо десерт вийде несолодким.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Підготуйте необхідні інгредієнти для створення освіжаючої панни-котти з ківі.
  • Вершки перелийте в казан або ківш із антипригарним дном і прогрійте до 80 градусів, але не кип’ятіть.
  • Всипте в гарячі вершки 2 ст. цукру, ванільний цукор та желатин. Акуратно перемішайте та залиште для набухання желатину приблизно на 5-10 хвилин. Потім знову ретельно вимішайте желатин, щоб він повністю розчинився.
  • Розлийте вершки в склянки або чашки, не доливаючи до краю приблизно 1,5-2 см і помістіть їх на 1 годину в холодильник. Що менше буде за обсягом ємність, то швидше застигне вершкове желе.
  • Очистіть 1-2 плоди ківі, промийте і наріжте дрібними кубиками. Викладіть у глибоку ємність, всипте 1 ст.л. цукру і ретельно пам’ятайте вилкою або товкачем. Блендер не використовуйте – він подрібнить і кісточки плодів.
  • Як тільки вершкове желе застигне, викладіть пюре з ківі, прикрасьте і подайте панна-котту (панакоту) з ківі до столу. Можна доповнити чашкою кави без цукру.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь