Соус Марі Роуз

Соус Марі Роуз (Marie Rose sauce) – традиційна страва англійської кухні. Соус Марі Роуз є соусом на основі майонезу та кетчупу з додаванням вустерширського соусу, який подається до креветок та інших морепродуктів. У 1960-х рецепт соусу Марі Роуз популяризував відомий британський шеф-кухар Фанні Кредок.

Чому соус називається Марі Роуз? Одна з легенд свідчить, що соус був створений капітаном англійського флоту корабля «Марі Роуз», який зазнав аварії. Оскільки у них не було соусу, щоб з’їсти креветки, він зробив соус із тих інгредієнтів, що були під рукою. Але найімовірніше, це просто гарна легенда, оскільки ніхто з моряків, що залишилися в живих, не підтвердив цю версію.

Нижче ми наводимо традиційний англійський рецепт соусу Марі Роуз.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
5 хвДрук
  • У невеликій мисці змішати майонез та кетчуп.
  • Додати вустерширський соус, табаско та бренді. Добре перемішати до однорідності.
  • Подавати соус Марі Роуз до креветок чи інших морепродуктів.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь