Чушка бюрек – це дуже популярна у Болгарії традиційна закуска з перців та бринзи. Страва має турецьке коріння, проте сьогодні по-справжньому популярна лише у Болгарії. Ділюсь рецептом.
Опис рецепту
Чушка бюрек – це практично культова болгарська страва, оскільки їдять її в сучасній Болгарії із завидною регулярністю та великим задоволенням. Наскільки мені відомо, ця страва перекочувала до Болгарії з Туреччини. Сьогодні турки знати не знають про таку закуску, а от болгари цю гарячу закуску регулярно подають.
Що ж, наші кулінарні уподобання багато в чому збігаються з болгарськими, тому спробуємо приготувати чушку бюрек у домашніх умовах.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець болгарський 2 шт.
- Сир бринза (з овечого молока) 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Зелень за смаком
- Панірувальні сухарі 40 гр.
- Борошно пшеничне 40 гр.
Кроки
- Перці вимиємо і покладемо на змащену маслом форму для випікання.
- Запікаємо перці близько 15 хвилин при 180 градусах. Тільки потім очищаємо перці від нутрощів, знімаємо з них шкірку.
- Бринзу розминаємо за допомогою виделки.
- Розбиваємо в бринзу яйце, додаємо зелень. Я додав ще дрібно нарубані помідори – але це опціонально, тому до списку інгредієнтів помідори не включав. Це вже моя імпровізація – в оригінальному рецепті помідорів немає.
- Добре все перемішуємо. Виходить така гарна начинка.
- Фаршируємо наші перці приготованою начинкою
- Обвалюємо перці в борошні, збитому яйці та панірувальних сухарях, після чого обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до рум’яної скоринки.
- Готово! Їсти закуску краще за гарячу, проте можна і в холодному вигляді.