Полуниця без варіння у власному соку із цукром на зиму

Заготовимо полуницю на зиму віз варіння, з додаванням цукру. Цікаво, що ягоди можна залишити з чашолистками – в такому вигляді вони виглядають дуже натурально, як з грядки. Зелень не впливає на підсумковий смак, полуниця виходить в міру солодкою та дуже ароматною.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
20 хвДрук
  • Готувати полуницю без варіння у власному соку із цукром на зиму легко! Полуницю перебираємо: відбираємо якісні ягоди, без дефектів та пошкоджень. Чашолистки не видаляємо. Підготовлені ягоди промиваємо у проточній воді, після чого розсипаємо їх на чистому сухому рушнику і даємо їм повністю обсохнути.
  • Обсушену полуницю поміщаємо в чистий сухий таз, засипаємо цукровим піском, струшуємо для рівномірного розподілу цукру по ягодах і залишаємо в прохолодному місці на шість-сім годин.
  • Після закінчення зазначеного часу полуниця виділить помітну кількість соку.
  • Банки та кришки миємо з содою. Даємо тарі повністю обсохнути.
  • У підготовлені банки розкладаємо полуницю з цукром до верху, ягоди укладаємо досить щільно.
  • У тазі залишився сік, розливаємо його банками.
  • Прикриваємо банки кришками.
  • Тепер приступаємо до стерилізації. У широку каструлю або таз поміщаємо банки з полуницею і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона сягала рівня їх «плічок». Ставимо на плиту та доводимо до кипіння. Кип’ятимо десять хвилин. Потім дістаємо банки по одній і загвинчуємо кришками.
  • Після стерилізації та закупорки перевертаємо банки вгору дном для перевірки герметичності та залишаємо остигати в такому положенні.

Охолоні банки з полуницею прибираємо в прохолодне місце на зберігання.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь