Гарне варення благородного відтінку виходить з ягід аґрусу з додаванням гілки вишневого листя. Воно має приємний нейтральний смак, придатне для використання в приготуванні випічки, а також для вживання просто так.
Як приготувати царське варення з агрусу з вишнею
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Гілка вишні з листами 1 шт.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Перебрати ягоди аґрусу від пригнічених та перестиглих екземплярів, сміття та комах. Помити аґрус, обсушити і наколоти кожну ягоду.
- Пересипати аґрус цукровим піском, додавши туди ж вишневу гілку. Залишити настоятись близько 2 годин.
- Поставити каструлю з ягодами на середній вогонь, довести до кипіння і зменшити вогонь до слабкого. Постійно заважати та знімати пінку. Після закипання варити ласощі ще 15 хв. Гілку в кінці з варення прибрати або за бажання її можна закатати в одній із банок з варенням.
- Гаряче царське варення розлити по чистим стерильним банкам і закатати стерильними кришками за допомогою спеціальної машинки. Перевернути банки догори дном, укрити теплою тканиною і дати в такому положенні охолонути до кімнатної температури. Після остигання віднести десерт у комору або поставити в холодильник.
Смачного!