Джем з червоного агрусу – це дуже цікаві за смаком, яскраві і привабливі ласощі, які нескладно заготовити на тривале зберігання. Такий ягідний продукт можна подавати до чаювання, просто намазувати на хліб або використовувати як начинку для випічки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус червоний 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Вода 80 мл.
Кроки
- Перебираємо червоний аґрус. За допомогою ножиць зрізаємо всі сухі хвостики.
- Далі ягоду добре промиваємо під водою і відкидаємо на сито.
- Підготовлений аґрус викладаємо в каструлю, сюди ж вливаємо воду. Ставимо заготівлю на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на повільному вогні кілька хвилин, розмішуючи ложкою або лопаткою.
- За цей час аґрус пустить сік і стане м’якшим. На весь процес піде близько 7 хвилин.
- До ягод відправляємо цукровий пісок і добре все перемішуємо. Сухий продукт має повністю розчинитися.
- Далі заготівлю перебиваємо за допомогою занурювального блендера.
- Необхідно одержати ніжну однорідну масу. Заготовку можна перетерти через дрібне сито.
- Отриману суміш проварюємо на вогні ще близько 10 хвилин.
- У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку. Наша маса ще сильніше загусне.
- Розливаємо частування стерильними банками і закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути.
Джем із червоного аґрусу готовий. Забирайте на зберігання!