Джем з червоного аґрусу

Джем з червоного агрусу – це дуже цікаві за смаком, яскраві і привабливі ласощі, які нескладно заготовити на тривале зберігання. Такий ягідний продукт можна подавати до чаювання, просто намазувати на хліб або використовувати як начинку для випічки.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
50 хвДрук
  • Перебираємо червоний аґрус. За допомогою ножиць зрізаємо всі сухі хвостики.
  • Далі ягоду добре промиваємо під водою і відкидаємо на сито.
  • Підготовлений аґрус викладаємо в каструлю, сюди ж вливаємо воду. Ставимо заготівлю на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо на повільному вогні кілька хвилин, розмішуючи ложкою або лопаткою.
  • За цей час аґрус пустить сік і стане м’якшим. На весь процес піде близько 7 хвилин.
  • До ягод відправляємо цукровий пісок і добре все перемішуємо. Сухий продукт має повністю розчинитися.
  • Далі заготівлю перебиваємо за допомогою занурювального блендера.
  • Необхідно одержати ніжну однорідну масу. Заготовку можна перетерти через дрібне сито.
  • Отриману суміш проварюємо на вогні ще близько 10 хвилин.
  • У процесі варіння обов’язково прибираємо пінку. Наша маса ще сильніше загусне.
  • Розливаємо частування стерильними банками і закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути.

Джем із червоного аґрусу готовий. Забирайте на зберігання!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь