Варення з аґрусу «п’ятихвилинка»

Агрус – смачна і корисна ягода, яка містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Щоб зберегти аґрус на зиму – ягоди можна заморозити або приготувати швидке варення «п’ятихвилинка», яке збереже всі корисні властивості аґрусу. Отже, почнемо.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
4 год 0 хвДрук
  • Готувати варення з аґрусу «п’ятихвилинка» легко! Для приготування варення беремо твердий стиглий аґрус, який ще не перестиг. За допомогою ножиць видаляємо у агрусу хвостики, кладемо його в друшляк і добре промиваємо під теплою водою.
  • Промитий аґрус залишаємо в друшляку на 5 хвилин, даємо стекти воді.
  • Ягоди перекладаємо в каструлю з товстим дном і засипаємо половиною норми цукру. Залишаємо ягоди на кілька годин за кімнатної температури, щоб вони пустили сік, а цукор трохи розчинився.
  • Коли ягоди пустили сік, додаємо воду та ставимо на вогонь. Краще, щоб нагрівання відбувалося повільно – так ягоди збережуть свої корисні властивості.
  • Коли вміст почне закипати – засипаємо цукор, що залишився і обережно перемішуємо дерев’яною ложкою або лопаткою, щоб не пом’яти ягоди.
  • Після того, як ягоди закипіли, утворюється піна. Забираємо її дерев’яною ложкою і проварюємо варення 5 хвилин. Після цього знімаємо його з вогню.
  • Банки для варення необхідно простерилізувати в духовці, мікрохвильовій печі або над парою 10-12 хвилин. Кришки – прокип’ятити.
  • Дерев’яною ложкою розкладаємо варення по банках, закручуємо кришки, перевертаємо банки догори дном, вкриваємо рушником і залишаємо варення остигати при кімнатній температурі.

Коли варення повністю охололо – можна ставити банки в холодильник. Ароматне варення «п’ятихвилинка» готове, приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь