- Гречані котлети з грибами
- Котлети з гречки з грибами в томатному соусі
- Гречані котлети з опеньками
- Пісні гречані котлети з картоплею
- Котлети з гречки з горохом
- Класичний рецепт котлет гречаних
- Гречані котлети з овочами
- Котлети з гречки, картоплі та моркви
- Гречані котлети з грибами і морквою
- Котлети з гречки, картоплі і цибулі
Деяким здається, що пісне меню, і особливо котлети, не можуть бути смачними. Але насправді є дуже багато смачних страв. Котлети з гречки можна приготувати по самому простому рецептом, і вони сподобаються всім.
Гречані котлети з грибами
Щоб пісні котлети з гречки були поживними, їх готують з грибами. Виходить відмінне доповнення до різних страв. Домочадці залишаться задоволені.
Інгредієнти:
- гречка – 1 склянка;
- ріпчаста цибуля – 3 штуки;
- печериці – 700 грам;
- рослинна олія – 3 столових ложки;
- томатний кетчуп – 1 столова ложка;
- борошно – 2 столові ложки;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Стакан гречки відправити в каструлю. Залити двома склянками окропу, присмачити сіллю і відварити протягом 10 хвилин на невеликому вогні. Після закінчення цього часу прикрити кришкою і дати крупі настоятися.
- Цибуля очистити, вимити і нарізати якомога дрібніше. Те ж відноситься і до грибів.
- У сковорідку вилити пару столових ложок рослинної олії. Підсмажити цибулю до прозорого стану.
- Внести гриби, додати солі і перцю, інших спецій за бажанням. Тушкувати протягом 15 хвилин.
- Як тільки гриби з цибулею дійдуть до готовності, відправити їх в блендер. Подрібнити.
- Змішати гречану крупу, грибну масу і борошно.
- Вистелити деко фольгою і змастити рослинною олією. З отриманої суміші зліпити котлети довільної форми і покласти на деко. Помазати зверху кетчупом.
- Випікати котлети при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. По готовності дати їм трохи охолонути, після чого можна подавати.
Котлети з гречки з грибами в томатному соусі
Ще один варіант приготування пісних котлет з гречки з грибами передбачає використання томатного соусу. Рецепт з фото дуже простий, а готову страву неймовірно смачне.
Інгредієнти:
- гречка – 200 грам;
- печериці – 150 грам;
- ріпчаста цибуля – 2 штуки;
- пшеничне борошно – 4 столові ложки;
- часник – 3 зубчики;
- томатний сік – 300 мілілітрів;
- рослинна олія – 50 мл;
- лавровий лист – 2 штуки;
- сіль і цукор – за смаком;
- перець мелений – за смаком.
Приготування:
- Добре гречку промити і залити її парою склянок води. Відправити на плиту і дочекатися кипіння. Варити крупу 10 хвилин. По готовності, відкинути на сито.
- Цибулю вимити і почистити, подрібнити. Гриби промити і нарізати невеликими шматочками.
- Вилити в сковорідку 2 столові ложки олії і підсмажити цибулю. На це знадобиться близько 5 хвилин.
- Потім внести в сковорідку гриби. Готувати, поки не випарується вся рідина.
- Часник почистити і подрібнити за допомогою преса.
- В одній посуді змішати гречку, гриби і цибулю, часник і 2 столові ложки борошна. Приправити сіллю і перцем, а потім ретельно змішати.
- Отриману суміш обробити блендером. Також можна подрібнити на м’ясорубці.
- Зробити з маси котлети у формі невеликих кульок. Кожен кульку обваляти в борошні, струшуючи зайву.
- Підсмажити на сковорідці з усіх боків. Потім залити томатним соком, додати солі і перцю, трохи цукру, лаврові листи.
- Закрити сковороду кришкою і тушкувати котлети протягом 7 хвилин.
Гречані котлети з опеньками
Як приготувати пісні котлети з гречки так, щоб вони сподобалися всій родині? Допоможе цей рецепт з покроковими фото. Котлети виходять соковитими і дуже апетитними.
Інгредієнти:
- гречка варена – 200 грам;
- опеньки варені – 100 грам;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- крохмаль – 1 столова ложка;
- сіль – за смаком;
- борошно для панірування;
- соняшникова олія – для смаження.
Приготування:
- Цибулю з грибами нарізати дуже маленькими шматочками. Змішати разом з вареною гречкою. Довести до стану фаршу блендером або м’ясорубкою.
- В отриману масу покласти крохмаль і сіль. Довести все до однорідності.
- З фаршу зробити котлети і обваляти їх у борошні.
- Підготовлені котлети підсмажити з двох сторін на соняшниковій олії.
Пісні гречані котлети з картоплею
Великою популярністю користується рецепт пісних котлет з гречки з додаванням картоплі. Їх можна поєднувати як з салатами, так і з будь-якими іншими пісними стравами.
Інгредієнти:
- гречка – 1 склянка;
- вода – 2 склянки;
- сіль – за смаком;
- картопля – 4 штуки;
- рослинна олія – 30 мілілітрів;
- зелень – за смаком.
Приготування:
- Гречку зварити в зазначеній кількості води з додаванням солі за смаком.
- Картоплю почистити і вимити. Пропустити крізь дрібну тертку. Віджати від соку руками.
- Перемішати гречку і картопляну масу. Додати трохи солі і зелені. Обробити товкачиком, повинна вийти пластична суміш.
- Зволожити руки і зліпити з гречаної маси котлети довільної форми.
- Підігріти на сковорідці олію і підсмажити котлети протягом 4 хвилин на маленькому вогні. Потім перевернути на іншу сторону і смажити ще стільки ж.
Котлети з гречки з горохом
Як приготувати незвичайні пісні котлети з гречки з горохом? Цей спосіб допоможе тим, хто вже втомився від звичного меню. Виходять ніжні і смачні котлетки.
Інгредієнти:
- жовтий горох – 200 грам;
- зелена гречка – 70 грам;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 1 зубчик;
- зелень – 1 пучок;
- манка – за необхідності;
- сіль – за смаком;
- рослинна олія – по необхідності.
Приготування:
- Горох замочити на 5 годин. Якщо є можливість, то залишити на ніч.
- Після горох подрібнити блендером, додавши трохи води. Має вийти однорідне пюре.
- Гречку довести до готовності. Цибулю і часник порізати як можна дрібніше. Зелень теж порубати на невеликі шматочки.
- Підготовлений горох перемішати з гречаною крупою, овочами. Посолити.
- Готова маса повинна бути досить соковитою. Покласти манки – стільки, щоб фарш дійшов до кондиції. Довести масу до однорідності.
- Зробити з фаршу котлети. Вони повинні добре зберігати надану їм форму.
- Прогріти на сковорідці масло і відправити туди котлети. Підсмажити до красивої скоринки з обох сторін.
Класичний рецепт котлет гречаних
Даний покроковий рецепт з фото розповідає, як приготувати класичні пісні котлети з гречки. Краще всього подавати їх з яким-небудь смачним соусом.
Інгредієнти:
- варена гречка – 1 склянка;
- сира картопля – 1 штука;
- рослинна олія – 2 столових ложки;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Кашу бажано відварити напередодні, вона повинна бути вчорашньої.
- Відправити гречку в чашу блендера. Встановити найбільшу потужність і довести крупу до стану крихти.
- Картоплю почистити і промити, дати висохнути. Пропустити крізь середню терку.
- В одній посуді змішати картоплю, гречану масу. Посолити за смаком, можна покласти і інших спецій. Добре перемішати, злегка перетираючи компоненти.
- Зробити з фаршу котлети довільної форми та розміру, але не занадто товсті. Розігріти на сковороді рослинну олію, покласти туди заготовки.
- Підсмажити на невеликому вогні. На кожну сторону потрібно за 4 хвилини. Потім можна поставити в духовку, прогріту до 180 градусів, на 10 хвилин. Відразу подавати на стіл.
Гречані котлети з овочами
Існує і варіант, як приготувати пісні котлети з гречки з овочами. Покроковий рецепт з фото наочно ілюструє процес, роблячи його простим і зрозумілим.
Інгредієнти:
- гречка подрібнена – 140 грам;
- вода – 300 мілілітрів;
- ріпчаста цибуля – 100 грам;
- фіолетова цибуля – 80 грам;
- морква – 100 грам;
- часник – 4 зубчики;
- пшеничне борошно – 3 столові ложки;
- сіль і перець мелений – за смаком;
- сушений кріп – ½ чайної ложки;
- сушена петрушка – ½ чайної ложки;
- майоран сушений – за смаком;
- рослинна олія – для смаження;
- панірувальні сухарі – 70 грам.
Приготування:
- Ретельно промити гречку і відправити в каструлю. Залити водою і довести до готовності на середньому вогні. Рідина повинна повністю википіти. Дати готової крупі трохи охолонути.
- Почистити і помити цибулю, після чого нашаткувати довільним чином. Підсмажити до пом’якшення.
- Вимити і почистити моркву і пропустити через тертку. Змішати з цибулею і продовжувати підготовку вже до м’якості моркви. Дуже важливо періодично помішувати овочі.
- Відправити інгредієнти в блендер або м’ясорубку разом з гречкою. Довести до стану пасти.
- Почистити фіолетова цибуля і часник. Теж пропустити крізь м’ясорубку або обробити блендером. Змішати з гречкою, додати борошно. Довести до однорідності.
- Додати спеції за смаком. Можна використовувати не тільки ті, що вказані в рецепті. Знову все ретельно перемішати, щоб маса вийшла щільною.
- Сформувати з суміші котлети і обваляти в панірувальних сухарях.
- Розігріти в сковороді олію і викласти туди котлети. Довести на середньому вогні до скоринки з обох сторін.
Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир, і подати на стіл, доповнивши сметаною.
Котлети з гречки, картоплі та моркви
Смак цих гречаних котлет буде дуже близьким до м’ясних. Вони подобаються і дорослим, і дітям. До того ж для приготування завжди можна використовувати залишки недоїденої каші.
Інгредієнти:
- варена гречка – 1 склянка;
- картопля – 2-3 штуки;
- морква – 1 штука;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- зелень – 1 пучок;
- вода – 70 мілілітрів;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Картоплю очистити і зварити до готовності. На це буде потрібно близько 20 хвилин.
- Цибулю помити й очистити. Нарізати кубиками. Очищену моркву подрібнити за допомогою терки. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до пом’якшення.
- Подрібнити зелень і перемішати з обсмаженими овочами. Ввести гречку і нарізану картоплю, часник.
- Опрацювати масу блендером. Суміш повинна бути в’язкою і без грудок. Долити трохи води. Маса повинна нагадувати тісто для оладок.
- Розігріти сковорідку з олією і викласти на нього котлети. Підсмажити з двох сторін до красивої скориночки. На це потрібно буквально 2-3 хвилини.
Гречані котлети з грибами і морквою
Гречка з грибами – досить популярне блюдо, тому її можна обіграти у формі котлет. Навіть без додавання яйця котлети виходять смачними і соковитими.
Інгредієнти:
- гречка варена – 1 стакан;
- гливи – 500 грам;
- морква – 2 штуки;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 4 зубчики;
- петрушка – 1 пучок;
- борошно – 4 столові ложки;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль і перець – за смаком.
Приготування:
- Моркву почистити і нарізати шматками довільних розмірів. Також подрібнити очищені цибулю і часник.
- Підсмажити цибулю, моркву і часник на рослинній олії. Овочі повинні стати золотистими.
- Промити гливи і наріжте їх пластинками. Змішати з овочами і тушкувати разом, поки не випарується рідина.
- Отриману масу пропустити через м’ясорубку.
- Подрібнити зелень і додати до гречаної маси. Внести сіль і перець за смаком, інші спеції.
- Зробити з гречки котлети невеликого розміру. Щоб продукт не прилипав, можна трохи зволожити руки. Обваляти котлети в борошні.
- Підсмажити з обох боків в рослинній олії. Подавати або зі свіжими овочами, або з пісним салатом.
Котлети з гречки, картоплі і цибулі
Цей рецепт дозволяє швидко і просто приготувати смачні пісні гречані котлети. Цибуля додається за смаком.
Інгредієнти:
- гречка – 300 грам;
- картопля – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – половинка;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль – за смаком;
- борошно – 1 столова ложка.
Приготування:
- Відварити гречку до готовності і дати їй трохи охолонути.
- Картоплю почистити і пропустити через тертку. Змішати з гречаною крупою і посолити за бажанням.
- Цибулю дрібно нарізати і покласти в гречану масу. Зручно перемішувати компоненти руками.
- Покласти столову ложку борошна і добре все змішати, поки фарш не дійде до потрібної кондиції.
- Сформувати з отриманої маси котлетки невеликих розмірів і підсмажити з обох сторін на сковороді з рослинною олією. Подавати можна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Знаючи, як приготувати пісні котлети з гречки, будь-яка господарка зможе порадувати близьких смачними стравами. Покрокові рецепти з фото дуже прості і наочні, тому безперечно варто взяти їх на замітку.