Цей рецепт трохи більш складний і довгий по процесу приготування, але воно того варте. Варення виходить дуже смачне, ароматне і неймовірно ніжне завдяки тому, що всі кісточки з агрусу витягуються заздалегідь. Ви, звичайно, можете залишити і на місці – це вплине лише на фактуру самого варення. Але все ж спробуйте їх видалити, і вас приємно вразить гладкість і ніжність цієї солодощі.
Для збереження красивого кольору ягід використовуються вишневі листя – вибирати потрібно молоді і великі. Завдяки їх використанню колір у варення виходить чистим і красивим, плюс присутня легка ледь вловима нотка вишневого аромату.
Інгредієнти
Порції: –+
- Агрус 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Листя вишні 40 шт.
- Вода 400 мл.
Кроки
- Агрус промийте водою і обсушіть. Видаліть хвостики і ніжки. Потім кожну ягоду надріжте уздовж і за допомогою вушка шпильки видаліть кісточки.
- Листя вишні так само промийте. Покладіть в каструлю і залийте водою. Надішліть на плиту і дочекайтеся закипання. Після уварюйте 2-3 хвилини-відвар повинен вийти злегка зеленуватим і прозорим.
- Залийте відваром агрус. Листя не прибирайте. Залиште в прохолодному місці мінімум на 10-12 годин.
- Коли пройде зазначений час, видаліть листя, злийте сироп, додайте в нього цукру і відправте на плиту. Зачекайте, поки сироп закипить. Не забудьте зняти пінку.
- Додайте в сироп ягоди і уварюйте десь 15-18 хвилин.
- Додайте ще 10 вишневих листків і варіть ще 2-3 хвилини.
- Розлийте варення по заздалегідь простерилізованим баночках. Закрийте кришками і залиште остигати денцем вгору.