Чимось такий сік нагадуватиме лимонад: у ньому є і цитрусова кислинка, і ароматна апельсинова нотка. Закатати березовий сік у такий спосіб можна досить швидко. Загалом і потрібно, що довести його до кипіння, додати нарізані цитруси і розмістити все це по стерилізованих банках.
Як почати готувати березовий сік з лимоном та апельсином на зиму
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 10 л.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Апельсин 2 шт.
- Лимон 1 шт.
На порцію
Калорії: 104 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 25.5 г
Кроки
- У каструлю розміщуємо проціджений березовий сік, додаємо до нього цукровий пісок, перемішуємо. Ставимо на плиту та доводимо сік до кипіння.
- Поки сік нагрівається, лимони та апельсини ретельно миємо. Нарізаємо їх на кружки однакової товщини, після чого ошпарюємо окропом.
- Банки миємо, стерилізуємо будь-яким зручним способом та добре просушуємо. Так само робимо і з кришками.
- На дно кожної банки кладемо кружки апельсина та лимона. Зазвичай одну банку розраховується один кружок лимона і два кружки апельсина.
- Заливаємо цитруси в банках киплячим березовим соком. Закриваємо сухими стерилізованими кришками за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банки вгору дном, щоб перевірити герметичність, і в такому положенні залишаємо остигати.
Після остигання прибираємо сік у холодне чорне місце на зберігання. Зберігаємо березовий сік із цитрусами не більше року.