Родзинки та березовий сік – відмінна комбінація, яка використовується не тільки при приготуванні квасу, але й заготовок на зиму. Родзинки намагаємося вибирати якісні, чисті, які гарно «розгорнуться» у соку і не підведуть своїм зовнішнім виглядом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сік березовий 3 л.
- Цукор-пісок ⅔ ст.
- Лимонна кислота ½ ч. л.
- Родзинки ½ ст.
На порцію
Калорії: 69 ккал
Білки: 0.2 г
Жири: 0.0 г
Вуглеводи: 16.8 г
Кроки
- Щоб приготувати березовий сік з родзинками на зиму, мою банку, стерилізуємо будь-яким доступним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само робимо і з кришкою.
- У банку всипаємо цукровий пісок та лимонну кислоту.
- Родзинки промиваємо під проточною теплою водою і заливаємо окропом на п’ять-десять хвилин.
- Потім воду зливаємо, а родзинки поміщаємо в банку за цукром.
- Березовий сік проціджуємо в каструлю через складену в два-три шари марлю, після чого ставимо на плиту і доводимо до кипіння, але не кип’ятимо.
- Киплячий сік вливаємо в банку з цукром та родзинками.
- Відразу закручуємо її стерилізованою сухою кришкою за допомогою спеціального ключа.
- Перевертаємо тару вгору дном і в такому положенні залишаємо сік остигати. Родзинки поступово забарвлюватимуть сік.
Охолілі банки прибираємо на зберігання у прохолодне темне місце. Бажано використати заготівлю протягом одного року.
Смачного!