Бутерброди з баклажанами і помідорами можна приготувати за дві секунди і швидко вгамувати голод. А виходять вони такі смачні, що, з’ївши один, рука сама тягнеться за другим. У сезон дозрівання овочів такий рецепт буде дуже доречним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб 6 шматків
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний ½ шт.
- Листовий салат для прикрас
- Рослинна олія для смаження
- Помідор 1 шт.
На порцію
Калорії: 221 ккал
Білки: 3.2 г
Жири: 15.8 г
Вуглеводи: 16.5 г
Кроки
- Половинку баклажану наріжте кружальцями не більше 5 мм завтовшки. Складіть нарізку в миску, посоліть і залиште кілька хвилин.
- Потім обмийте баклажан холодною водою та просушіть на паперових рушниках. Якщо скибочки хліба невеликі, можна розрізати кружки баклажанів навпіл.
- Далі обсмажте баклажани на олії з двох сторін до рум’яного кольору. Щоб позбавитися зайвої олії, покладіть баклажани на серветки або паперові рушники.
- Хлібні скибочки промажте майонезом.
- На кожен шматок хліба покладіть смажений баклажан.
- На великій тарілці розкладіть листя салату, покладіть бутерброди.
- Помідор наріжте півкухлями і розкладіть їх на бутерброди. Таку смачну та просту страву можна відразу подавати на стіл. Смачного!