Дві самі довгоочікувані, найсолодші літні ягоди – черешня і полуниця. У поєднанні вони роблять просто приголомшливо смачний оригінальний напій, який хочеться пити знову і знову. Готується такий компот досить легко і швидко, якихось особливих умінь від вас це не зажадає.
Кількість полуниці і черешні регулюйте самі. Можна додати в пропорціях 1:1, а можна якихось ягід взяти більше. Баночку потрібно заповнити ягідками приблизно на 1/3 частина. А ось цукру візьміть 200-250 грам на 1 трилітрову банку компоту. При бажанні з черешні витягніть кісточки за допомогою спеціального пристосування. Якщо цього не зробити, компот обов’язково випити максимум протягом 2 років.
Інгредієнти
Порції: –+
Кроки
- Для початку потрібно ретельно промити всі ягоди.
- Обов’язково переберіть їх, видаливши сміття, плодоніжки і побиті зіпсовані екземпляри.
- Розкладіть ягоди по банках. Спочатку черешню, поверх неї – полуницю.
- Закип’ятіть воду і залийте цим окропом по саме горлечко. Заливати краще в кілька етапів, щоб баночка поступово нагрілася. В іншому випадку вона може лопнути.
- Накрийте банки кришками, укутайте ковдрою або махровим рушником і залиште прогріватися хвилинок на 20.
- Злийте воду в каструлю через спеціальну кришку з отворами. Насипте туди цукор і відправте на плиту.
- Коли сироп закипить, розмішайте цукор, прокип’ятіть пару хвилиночок і зніміть з плити.
- Залийте цим сиропом ягоди. Закатати кришки і відправте остигати догори дном, закутавши в рушник або ковдру