Дієтичні оладки з гречки на швидку руку

Час приготування: 45 хв

По різноманітним простим рецептами з покроковими фото можна швидко і смачно приготувати дієтичні оладки з гречки на швидку руку.

Гречані оладки з кабачків

З гречки можна швидко приготувати дуже смачні дієтичні оладки по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • гречана каша – 200 г;
  • кабачок – 270 г;
  • яйце;
  • клітковина – 2 ст. л.

Для соусу:

  • чорна смородина (або інші ягоди);
  • мед.

Приготування:

  • Промитий кабачок натираємо на тертці, присолюємо (сіль можна не використовувати) і залишаємо на 10-15 хвилин, зливаємо сік (будемо його використовувати в соусі).

  • Для приготування оладок варимо гречану кашу або використовуємо вчорашню.
  • Викладаємо нарізку кабачка до каші, подрібнюємо за допомогою заглибного блендера. Гречане тісто для оладок збагачуємо новими інгредієнтами, додавши яйце і клітковину, розмішуємо.

  • При бажанні приготувати оладки з яскравим смаком, додаємо сіль.
  • З отриманого тіста формуємо невеликі оладки і викладаємо їх на деко з папером для випікання.
  • Відправляємо оладки в духовку, розігріту до 180 °С на 20 хвилин.

  • Для приготування соусу змішуємо приготовані ягоди з медом, подрібнюємо блендером і додаємо сік від кабачка.
  • Смачні корисні дієтичні оладки подаємо до столу.

Оладки гречані з сиром

По одному з простих рецептів дієтичних приготуємо дуже смачні оладки з гречки з сиром.

Інгредієнти:

  • сир – 130 г;
  • гречка відварена – 130 г;
  • сіль, перець;
  • зелень;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.;
  • яйця – 2 шт.

Приготування:

  • Змішуємо гречку з сиром, розминаючи виделкою, додаємо яйця, сіль, перець і подрібнену зелень.

  • Оладки за цим рецептом можна приготувати в двох варіантах, зробивши їх більш однорідного тесту, подрібнивши суміш гречки і сиру блендером. Або залишити структуру тесту для оладок у первісному вигляді.
  • Набираємо тісто ложкою викладаємо на сковорідку і обсмажуємо в невеликій кількості олії.

Гречані оладки без глютену

Дієтичні оладки з гречки можна приготувати на кефірі за рецептом з використанням борошна без глютену.

Інгредієнти:

  • гречане борошно – 150 г;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • сіль – ¼ ч. л.;
  • сода – ¼ ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • кефір – 300 мл;
  • яйце;
  • ванільний екстракт;
  • масло вершкове для обсмажування.

Приготування:

  • Обсмажити оладки з гречаного борошна (не містить глютен) набагато простіше, порівняно з гречаними млинцями, в тісто для яких доводиться додавати пшеничне борошно.
  • Готуємо суміш сухих інгредієнтів, з’єднавши і перемішавши в одній посуді гречану муку, сіль, цукор, соду і розпушувач.

  • Для рідкої основи тесту на гречані оладки перемішуємо, використовуючи віночок, яйце, підігрітий кефір і екстракт ванілі.

  • Змішуємо обидві суміші, додаючи рідку до сухої при безперервному перемішуванні (щоб не утворилися грудочки).

  • Даємо замішаному тісту постояти 10-15 хвилин, щоб гречка виявила одну зі своїх властивостей – розбухати в рідкому середовищі.

  • Обсмажуємо гречані оладки на вершковому (або рослинному) маслі з двох сторін.

Гречані оладки з овочами

З гречки можна приготувати дуже смачні дієтичні оладки з овочами по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • гречана каша – 300 г;
  • капуста (будь-який) – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • борошно або сухарі – 3 ст. л.;
  • зелень;
  • майонез за смаком;
  • сіль, спеції;
  • масло рослинне для обсмажування.

Приготування:

  • Змішуємо в одній ємності борошно з яйцем і гречаною кашею.
  • Промиті овочі очищаємо, нарізаємо невеликими довільними шматочками, подрібнюємо блендером. Так само чинимо і з капустою.
  • Овочеву масу додаємо до гречаної основи тіста, солимо, кладемо спеції, все перемішуємо.

  • Обсмажуємо гречані оладки на слабкому вогні, з додаванням на сковороду невеликої кількості олії.

Оладки з гречаного борошна на швидку руку

По простому рецептом з докладним описом і фото можна дуже швидко приготувати смачні і корисні оладки з гречки. Для оладок гречану муку можна приготувати в домашніх умовах з гречаної крупи, скориставшись кавомолкою.

Інгредієнти:

  • яйце;
  • молоко або будь-який рідкий кисломолочний продукт – 1,5 ст.;
  • борошно гречана – скільки візьме тісто;
  • сіль;
  • сода.

Приготування:

  • У підходящій ємності змішуємо підігріте молоко або кисломолочний продукт з яйцем, сіллю і содою, розмішуючи інгредієнти віночком.

  • Залишаємо тісто постояти 5-10 хвилин, коригуємо консистенцію при необхідності (гречана крупа набубнявіє, і консистенція може сильно ущільнитися).
  • Випікаємо оладки по одному або декілька штук (залежно від розміру) на розігрітій сковороді з олією.

Оладки з гречки дієтичні з вівсяними пластівцями та родзинками

З гречки можна швидко приготувати дуже смачні оладки по простому дієтичному рецепту з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;
  • гречка відварена – 2 ст.;
  • вівсяні пластівці – ½ ст.;
  • цукор – ½ ст.;
  • кефір – ½ ст.;
  • борошно – 1 ст.;
  • яйце – 1 шт.;
  • родзинки – жменя;
  • сіль за смаком;
  • сметана для подачі;
  • ягоди для подавання;
  • масло рослинне для обсмажування.

Приготування:

  • Гречану кашу пюрируем блендером, вносимо по черзі всі інші інгредієнти. Додаємо яйце, вівсяні пластівці, цукор, родзинки і кефір.

  • Замішуємо негусте тісто, залишаємо на деякий час для стабілізації консистенції.
  • У загусле тісто викладаємо борошно і м’яке вершкове масло, ще раз все вимішуємо.

Смажимо оладки, як зазвичай, викладаючи тісто невеликими порціями на сковороду з олією.

Гречані оладки з фруктовим соусом

Приготуємо дуже смачні дієтичні оладки з гречки з фруктовим соусом по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • борошно гречана – 70 г;
  • молоко – 350 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • яйце;
  • сода – 1 ч. л.;
  • масло рослинне – 1 ст. л.

Для соусу:

  • грейпфрут – ½ шт;
  • ківі – 2 шт.;
  • банани – 2 шт.;
  • сир – 9 %.

Приготування:

  1. Перемішуємо вінчиком яйця з цукром до однорідності, наливаємо підігріте молоко, розмішуємо.
  2. Доводимо тісто для оладок до готовності, вносячи в рідкі інгредієнти соду, олію і борошно. Залишимо тісто для набухання, після чого скоригуємо консистенцію додаванням теплої води.
  3. Обсмажуємо гречані оладки в невеликій кількості олії, подаємо до столу з фруктовим соусом.
  4. Для приготування соусу змішуємо очищені і довільно нарізані фрукти у блендері, додаємо сир. Ще раз розмішуємо все до однорідного стану.

Приготувати смачні гречані оладки зовсім неважко, вибравши один з кращих рецептів з покроковими фото.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь