Зайшла вчора в магазин, і так мені захотілося цукерок. Подивилася я на ціни і вирішила, що краще взяти кілька шоколадок і згущене молоко. З цих двох інгредієнтів я такі домашні шоколадні цукерки зроблю, що позаздрить будь-яка фабрика! І витрачу на це всього 5 хвилин. А головне — ніяких шкідливих добавок.
Єдиний продукт, який я можу використовувати для поліпшення смаку шоколаду — це горіхи. Також можна додавати сухофрукти і цукати, але це вже на любителя. Зверніть увагу і на якість шоколаду. Він повинен бути натуральним, з високим вмістом какао. Тоді цукерки вийдуть дійсно смачними.
- Згущене молоко 400 гр.
- Шоколад молочний 100 гр.
- Шоколад чорний 200 гр.
- Волоський горіх 30-50 гр.
- Подрібніть шоколад ножем. Перелийте згущене молоко в каструлю, додайте шоколад і поставте на маленький вогонь.
- Постійно помішуючи лопаткою, доведіть масу до однорідної консистенції. Зніміть з вогню і додайте крупно порубані горіхи. Перемішайте масу.
- В якості форми можна використовувати літрову картонну упаковку для молока. Його потрібно добре промити. Виріжте збоку отвір і через нього заповніть форму шоколадною масою. Добре розрівняйте.
- Затягніть упаковку плівкою і приберіть в холодильник на 1-1,5 години. Коли десерт застигне, вийміть його з форми і наріжте на цукерки. Зробити це буде простіше, якщо попередньо змастити ніж соняшниковою олією.
При бажанні можете посипати шоколадний десерт какао. За смаком ласощі нагадує щось середнє між карамеллю і щербетом. Зберігати цукерки потрібно в холодильнику, загорнутими в харчову плівку. Але навряд чи вони пролежать там довго. Ви і не помітите, як будете доїдати останню!