Легкий у приготуванні рецепт грушевого мармеладу, який підкориться навіть початківцям кулінарам. Щоб його зробити, потрібен мінімум продуктів – соковиті груші, цукор і трохи води.
Інгредієнти
Порції: –+
- Груша 1 кг.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Вода за потребою
Кроки
- Груші промивають, ріжуть невеликими шматочками, видаляючи серцевину і кісточки.
- Нарізані фрукти заливають водою, яка повинна покривати їх на 3-5 см.груші варять, поки вони не размягчатся.Потім їх виймають і обсушують паперовим рушником.
- Злегка остиглі скибочки фруктів перетирають через сито або пюрируют блендером, а потім кладуть цукор і перемішують.
- Грушеву масу нагрівають на слабкому вогні, помішуючи, поки не загусне, протягом 5-10 хвилин.
- Готовий мармелад розподіляють по формах і дають охолонути, а потім подають до чаю.