Домашній паштет з яловичої печінки – це дуже поживний та цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе, своїх близьких і урізноманітнюйте звичне меню.
Інгредієнти
- Яловича печінка 700 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Масло вершкове 160 гр.
- Сіль до смаку
- Порції – 750 гр.
Кроки
- Яловичу печінку очищаємо від плівок, добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. На це піде близько 30 хвилин. Після цього субпродукт викладаємо на тарілку і остуджуємо.
- Подрібнюємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до м’якості на невеликому шматочку вершкового масла, періодично помішуючи.
- Охолоджену печінку прокручуємо через м’ясорубку. Потім також чинимо і з обсмаженими овочами.
- Солимо масу до смаку і ретельно вимішуємо до однорідності.
- Печінкову масу рівним шаром викладаємо на харчову плівку. По центру викладаємо смужку вершкового масла.
- Згортаємо заготівлю в акуратний щільний рулет. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
Домашній паштет з яловичої печінки готовий. Подавайте до столу і скоріше пробуйте!