Магазинна ковбаса завжди викликала у мене багато питань. Абсолютно незрозуміло, з чого і в яких умовах її готують. Причому це не залежить від ціни: зустрічався мені і якісний дешевий продукт, і дорогий, але несмачний. Не хочеться кожен раз грати в лотерею, тому я знайшла вихід.
Тепер раз на місяць я купую пару кілограмів якісного м’яса і готую домашню ковбасу. Виходить набагато дешевше, корисніше і смачніше. Безумовно, добре, якщо у вас вийде купити м’ясо, в якому ви впевнені. І не подумайте, що це займає багато часу: всього півгодини активного готування!
- Свинина 2 кг.
- Майоран 2 ст. л.
- Желатин 2 ч. л.
- Перець чорний мелений 2 ч. л.
- Часник 8 зуб.
- Вода 400 мл.
- Сіль 3 ч. л.
- Подрібніть свинячі лопатки в м’ясорубці. Додайте до них майоран, сіль, перець, желатин, пропущений через прес часник і воду. Гарненько перемішайте.
- Розкладіть м’ясну суміш по стерилізованим банкам, закрутіть кришками.
- Застеліть дно великої каструлі тканиною, викладіть туди банки і залийте воду так, щоб вона покривала 75% банок. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні ще 1,5 години після закипання води.
- Дістаньте банки, накрийте їх тканиною і дайте охолонути.
Домашню ковбасу в банці можна зберігати до місяця в холодильнику. Тільки уявіть: один раз приготували, а смачний натуральний продукт ще довго під рукою. Можете додати в фарш улюблені спеції, щоб урізноманітнити смак.