Багатьом любителям десерту не особливо подобається насичений запах ванілі, тому кулінари знайшли спосіб, який дозволяє приглушати його. Наприклад, доповнюють панакоту ягідними сиропами, шоколадом або горіхами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 33% 500 мл.
- Стручок ванільний 1 шт.
- Желатин в пластинах 3 шт.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Рослинна олія для змазування
Кроки
- Пластинки желатину викладаємо в глибоку ємність. Заздалегідь очищаємо холодну воду і заливаємо нею інгредієнт. Ми залишаємо желатин на 5 хвилин. За цей час він трохи набрякне.
- Ставимо на плиту невелику каструльку. На обробну дошку викладаємо стручок ванілі і за допомогою ножа позбавляємо його від насіння. Перекладаємо стручок разом з насінням в каструльку і заливаємо їх жирними вершками. Слідом додаємо цукор. Включаємо плиту і доводимо суміш до кипіння. Прибираємо вогонь і переставляємо каструлю на підставку для гарячого.
- Віджимаємо пластини желатину, але не дуже сильно, щоб позбутися від води. Викладаємо їх в каструлю і змішуємо з іншими інгредієнтами до тих пір, поки желатин не розчиниться.
- Проціджуємо суміш через дрібне сито в іншу ємність. Це необхідно, щоб позбутися від стручка ванілі і грудочок желатину, якщо вони встигли утворитися. Промазуємо формочки для десерту рослинною олією. Розливаємо суміш по ємностей. Ставимо формочки в холодильник.
- Застиглий десерт дістаємо з холодильника. Перевертаємо формочки на блюдо і знімаємо. Готовий десерт поливаємо ягідним сиропом або розтопленим шоколадом.