За радянських часів вибір делікатесів був обмеженим. Ось люди самі придумували всякі смачні і недорогі страви. Домашнє оселедцеве масло з морквою було однією з найпопулярніших закусок в СРСР. Головне — вибрати рибу пожирніше. Я і зараз часто готую таку намазку, нам дуже подобається.
Але навіть просте масло з оселедцем можна зробити по-різному. В якості смакової добавки підійде часник, свіжа зелень або варені яйця. Щоб зробити масу більш кремоподібною, багато господинь додають плавлений сирок. Варіантів багато, спробуйте різні комбінації і виберіть найулюбленіші.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морква 3 шт.
- Оселедець 3 шт.
- Масло вершкове 200 г.
Кроки
- Помийте і очистіть моркву. Опустіть її в каструлю з водою і варіть 20 хвилин після закипання. Дайте повністю охолонути.
- Почистіть оселедець і розберіть його на філе. За допомогою пінцета дістаньте всі великі і дрібні кісточки.
- Наріжте масло кубиками і дайте йому трохи підтанути протягом 30-40 хвилин. Пропустіть всі інгредієнти через м’ясорубку або подрібніть в блендері.
- Щоб маса була більш ніжною, її можна злегка збити. Залиште масло в холодильнику на 40 хвилин.