Фаршировані кабачки — блюдо, в цілому, нескладне. До того ж цей спосіб приготування — відносно щадний по відношенню до овочів: запечені в духовій камері або тушковані на сковороді кабачки максимально зберігають свої корисні властивості (як відомо, вони містять вітаміни С, РР і багато інших).

Як приготувати фаршировані кабачки

З кабачка слід вирізати тільки саму серцевину — ту, що з кісточками, м’якоть ж треба залишити в недоторканності. Кабачок можна фарширувати цілком (як перець) або ж розрізати його на дві поздовжні половинки (як зазвичай фарширують баклажани). Фарширувати кабачки можна і м’ясом (фаршем), і сиром (м’яким — наприклад, козячим, овечим), і сиром, і крупами, і грибами.

Отже, зверніть увагу на наші рецепти фаршированих кабачків. Можливо, ви знайдете рецепт страви, яка стане вашим фірмовим частуванням.

Фаршировані кабачки "човники" з сиром
60 хв4
З кабачків дістається м’якоть і в них укладається начинка з сиру, яйця, кропу, часнику і солі. Все посипається сиром і запікається протягом 40 хвилин. Виходить дуже смачна страва...
фаршировані човники з кабачків з грибами
50 хв3
Курячий фарш змішується з м’якоттю кабачків, обсмаженою цибулею з печерицями та спеціями. Начинка закладається в човники, зверху все поливається майонезом, на який викладаються помідори і сир.
човники з кабачків з фаршем і рисом
1 год 40 хв3
Зварений рис змішується з фаршем, обсмаженою морквою з цибулею і спеціями. Начинка укладається в кабачки і все випікається 55 хвилин. За 10 хвилин до готовності все посипається сиром....
Фаршировані човники з кабачків з овочами в духовці
1 год 25 хв6
На сковороді обсмажується помідор, морква, цвітна капуста, солодкий перець і м’якоть кабачків. У човники закладається начинка, що вийшла і все запікається протягом 30-35 хвилин.
Фаршировані кабачки з куркою в духовці
60 хв3
Дрібно нарізане куряче філе змішується з помідором, зеленню, часником, м’якоттю кабачка і йогуртом. Отримана начинка розкладається по човниках і все випікається 20 хвилин.
Човники з кабачків з фаршем запечені в духовці
1 год 55 хв4
З кабачків дістається м’якоть, яка обсмажується з цибулею і часником. Фарш обсмажується, змішується з сиром, зеленню, овочами і укладається в «човники». Зверху викладаються помідори