Фаршировані човники з кабачків з овочами в духовці

Фаршировані човники з кабачків з овочами в духовці

На сковороді обсмажується помідор, морква, цвітна капуста, солодкий перець і м’якоть кабачків. У човники закладається начинка, що вийшла і все запікається протягом 30-35 хвилин. Виходить дуже смачне і легке блюдо.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 25 хвДрук
  • Для початку ретельно промиваємо під проточною водою кабачки і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі розрізаємо їх навпіл і за допомогою чайної ложки дістаємо з них м’якоть.
  • Моркву промиваємо, очищаємо і нарізаємо невеликим кубиком. У перцю видаляємо плодоніжки з насінням і ріжемо його так само, як і моркву.
  • Ріпчасту цибулю очистимо і також дрібно нарізаємо. Капусту добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо і розбираємо її на суцвіття.
  • Помідор промиваємо і знімаємо з нього шкірку. Для цього робимо на ньому хрестоподібні надрізи і заливаємо окропом. Дістаємо через хвилину і занурюємо в крижану воду. Далі знімаємо шкірку за допомогою ножа. М’якоть кабачків дрібно нарізаємо.
  • У сковороді розігріваємо трохи рослинної олії і обсмажуємо на ній моркву, солодкий перець, цвітну капусту і ріпчасту цибулю. Очищений часник тиснемо за допомогою преса і відправляємо його в сковороду з овочами. Через 5 хвилин додаємо до решти інгредієнтів нарізаний помідор і м’якоть кабачків. Додаємо сіль з перцем за смаком, перемішуємо і тушкуємо протягом 5-10 хвилин, поки не випарується вся рідина.
  • Човники трохи солимо і начиняємо їх готовою начинкою. Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо туди кабачки і випікаємо в духовці при 180оС протягом 30-35 хвилин. При бажанні в кінці приготування можна буде додати в човники сметану і посипати сиром. Готову страву перекладаємо на тарілки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь