Як приготувати човники з кабачків з фаршем і рисом?

човники з кабачків з фаршем і рисом

Зварений рис змішується з фаршем, обсмаженою морквою з цибулею і спеціями. Начинка укладається в кабачки і все випікається 55 хвилин. За 10 хвилин до готовності все посипається сиром. Виходить дуже смачне і просте в приготуванні блюдо.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Для початку добре промиваємо рис під проточною водою. Далі відварюємо його приблизно 8-10 хвилин, після чого перекладаємо в окрему ємність і залишаємо до повного охолодження.
  • Ріпчасту цибулю очистимо і тонко нарізаємо на чверть-кільця.
  • Моркву також очистимо і натираємо її на крупній тертці.
  • Тепер розігріваємо на сковороді невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ній нарізану цибулю з морквою до м’якості. Потім перекладаємо овочі в окрему ємність і охолоджуємо.
  • У відповідну миску відправляємо остиглий рис, обсмажені овочі і свинячий фарш. Додаємо туди нарізаний кріп, паприку, сіль і чорний перець за смаком. Також вливаємо 150 мл холодної води, щоб наша начинка вийшла соковитою. Все добре перемішуємо до однорідності.
  • Кабачки промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо їх на дві рівні частини. За допомогою чайної ложки видаляємо з них м’якоть.
  • Начиняємо наші човники начинкою з фаршу і перекладаємо їх на деко, куди наливаємо 100 мл води. Накриваємо кабачки фольгою і відправляємо в розігріту до 180оС духовку на 45 хв.через цей час знімаємо фольгу, посипаємо все натертим сиром і відправляємо запікатися ще на 10 хвилин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною і улюбленими соусами.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь