Зварений рис змішується з фаршем, обсмаженою морквою з цибулею і спеціями. Начинка укладається в кабачки і все випікається 55 хвилин. За 10 хвилин до готовності все посипається сиром. Виходить дуже смачне і просте в приготуванні блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Свинячий фарш 450 гр.
- Рис білий 100 гр.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 1-2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп 5 гілочок
- Паприка солодка мелена 1 щіпка
- Вода 250 мл.
Кроки
- Для початку добре промиваємо рис під проточною водою. Далі відварюємо його приблизно 8-10 хвилин, після чого перекладаємо в окрему ємність і залишаємо до повного охолодження.
- Ріпчасту цибулю очистимо і тонко нарізаємо на чверть-кільця.
- Моркву також очистимо і натираємо її на крупній тертці.
- Тепер розігріваємо на сковороді невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ній нарізану цибулю з морквою до м’якості. Потім перекладаємо овочі в окрему ємність і охолоджуємо.
- У відповідну миску відправляємо остиглий рис, обсмажені овочі і свинячий фарш. Додаємо туди нарізаний кріп, паприку, сіль і чорний перець за смаком. Також вливаємо 150 мл холодної води, щоб наша начинка вийшла соковитою. Все добре перемішуємо до однорідності.
- Кабачки промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і розрізаємо їх на дві рівні частини. За допомогою чайної ложки видаляємо з них м’якоть.
- Начиняємо наші човники начинкою з фаршу і перекладаємо їх на деко, куди наливаємо 100 мл води. Накриваємо кабачки фольгою і відправляємо в розігріту до 180оС духовку на 45 хв.через цей час знімаємо фольгу, посипаємо все натертим сиром і відправляємо запікатися ще на 10 хвилин. Готову страву розкладаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною і улюбленими соусами.
Приємного апетиту!