Запіканки з рибою
Запіканка рибна – смачне, нескладне в приготуванні, корисне, швидко засвоюване блюдо.
У цій страві – у всьому користь. І в складі, так як серед його інгредієнтів Риба і овочі, і в технології приготування методом запікання в духовці. Цей режим термообробки продукту вважається одним з найбільш корисних і максимально зберігає вітамінно-мінеральний склад інгредієнтів після відварювання страв, приготування на пару і тушкування.
Як приготувати рибну запіканку
Для рибної запіканки підійде риба, що містить мінімум кісток, наприклад, філе минтая, ставриди, скумбрії, лосося, форелі. Дуже хороший для приготування страви морський язик. Тобто практично всі види морської риби підходять для приготування запіканки з неї.
В якості додаткових інгредієнтів різні рецепти рибних запіканок містять такі продукти, як картопля, кабачки, ріпчаста цибуля, морква, солодкий болгарський перець і інші овочі. Рубана зелень добре поєднується в цій страві з рибою і овочами.
В якості спецій в рибній запіканці господині використовують сухі суміші приправ для риби, також чорний мелений перець, морську сіль, мускатний горіх.
Рибна запіканка часто містить майонез, або сметану, молоко, вершки. Якщо вона не виконується в молочному соусі, в ній можуть бути присутніми томатні інгредієнти – самі помідори, або томатна паста, кетчуп, томатний соус.
Рибну запіканку часто посипають за 10 хвилин до готовності тертим сиром твердих сортів, щоб він розплавився в духовій шафі і став золотистим.
Подають запіканку до столу нарізаною на частини, розкладеною по порційних тарілках. Або викладають порціями на загальне блюдо, до якого подається лопаточка, щоб гості могли брати порції запіканки собі на окремі тарілки.