Іноді хочеться побалувати себе чимось смачним і солодким. Навіть якщо ми стежимо за фігурою і ведемо здоровий спосіб життя. Пропонуємо приготувати дієтичну панакоту – це і смачно, і корисно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко кокосове 450 мл.
- Агар–агар 20 гр.
- Цукор тростинний 50 гр.
- Полуниця 200 гр.
Кроки
- Заздалегідь готуємо всі продукти для приготування десерту. В даному рецепті ми використовуємо кокосове молоко. При бажанні його можна замінити будь-яким іншим, головне, щоб воно було рослинного походження. Не радимо використовувати замість агар-агару желатин, так як продукт надає ніжну структуру десерту і дуже корисний.
- Змішуємо всі інгредієнти, крім полуниці, в каструлі за допомогою віночка. Ставимо ємність на плиту і на середньому вогні доводимо суміш до кипіння, не перестаючи помішувати її.
- В процесі закипання рідина почне густіти. Томім її на плиті ще близько двох хвилин і прибираємо вогонь. Розливаємо суміш по заздалегідь вимитим і обсохлим формах. Ставимо формочки в холодильник на півгодини.
- Полуницю (свіжу або заздалегідь розморожену) промиваємо. Вибираємо тільки соковиті і зрілі ягоди без пошкоджень (якщо полуниця свіжа). Коли вона обсохне, кладемо в чашу блендера.
- Якщо ягоди з кислинкою, додаємо до них трохи цукру. Розбиваємо полуницю блендером. Готову панакоту дістаємо з холодильника і позбавляємо від формочок. Поливаємо десерт полуничним соусом і прикрашаємо парою ягідок.
Якщо ви готували панакоту в склянках, залийте її зверху полуничним соусом.